Home » Beyond Banking Hackathon

Beyond Banking Hackathon

Hackathon

Bietenwasruimte
  • Plenaire opening
  • Hackathon
  • Borrel
Neem contact op
600

De Beyond Banking Hackathon was een primeur en gaat de geschiedenisboeken in als de eerste Hackathon bij SugarFactory

Belangrijk was om de doelgroep van het event te inspireren om anders naar bankieren te gaan kijken – beyond banking. SugarCity paste daar met haar sfeer en uitstraling uitstekend bij. Daarnaast kozen we voor SugarCity vanwege de bereikbaarheid met een treinstation voor de deur, de ligging en het feit dat door die ligging toegangscontrole en beveiliging gemakkelijk te realiseren zijn. PTB Events

Op 9 juni is de eerste editie van de Beyond Banking Hackathon van start gegaan. De dag werd gestart met diverse presentaties van trendwatchers en experts. Voor de 600 bezoekers was in de Middenfabriek het presentatie gedeelte voorbereid met een op maat gemaakt presentatiescherm. Na de lunch begonnen de sub sessies waar de 225 deelnemers meer input kregen over de opdracht voor de aankomende 48 uur. Tijdens de plenaire afsluiting aan het einde van de middag werd de hackathon officieel geopend.

Het programma van de hackathon vond plaats in de Pulppersloods. Deze was ingericht met werkplekken voor de 42 deelnemende teams. De teams hadden nu 48 uur om het beste digital banking product te ontwikkelen.

Waar de Binnenstraat vrijdag nog als entree fungeerde, is deze in de avond op creatieve wijze omgebouwd tot kantine voor de deelnemers. Hier konden de deelnemers zich gedurende het weekend terug trekken en lekker bewegen tijdens een spelletje tafeltennis of air hockey. Ook de sub ruimte in de Bietenwasruimte werd het weekend ingezet voor extra beweging. Hier werden in de avond workshops gegeven waaronder een dans work-out. Na de workshop aan het einde van een lange dag was er voor de deelnemers de gelegenheid te rusten op het suikerdek.

Zondag was de laatste dag voor de ontwikkelaars om hun product af te ronden en werd het steeds rustiger in de Binnenstraat. Alle teams waren druk met de voorbereiding van de pitch over hun product. Deze mochten zij in de middag presenteren voor elkaar, een groep genodigde en een vakjury. Via een online stemsysteem kon ook de rest van de gasten hun voorkeur bekend maken aan de jury.

Ter afsluiting van het officiële gedeelte maakte de jury de winnaar bekend. Het winnende team ontwikkelde dit weekend het beste digital banking product. De bekendmaking verliep op spectaculaire wijze met serpentines en vuurwerk. Het laatste uur was er nog de gelegenheid de winnaar te feliciteren tijdens de afsluitende borrel. Hiermee is dit succesvolle hackathon-weekend en deze allereerste hackathon bij SugarFactory ten einde gekomen.

Video

Organiseer je eigen event

Wil jij de mogelijkheden voor jouw event bespreken? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met je mee!

Neem contact op

Gerelateerde cases