Home » Over ons

Over ons

SugarFactory - Turbinehal 6

Rauw en industrieel

Bij SugarFactory is de rauwe en industriële sfeer van de voormalige suikerfabriek nog altijd voelbaar. De vele ruimtes, elk met hun eigen karakteristieken en sfeer, de indrukwekkende atriums en vele historische elementen maken dit een unieke locatie voor events. Of je nu een intiem event wilt organiseren of wilt uitpakken voor een groot publiek, SugarFactory biedt voor elk event een passende ruimte. Natuurlijk zijn alle ruimtes voorzien van de modernste faciliteiten, om jouw event de ondersteuning te bieden die het nodig heeft.

SugarFactory - Pulppersloods

Veelzijdigheid

SugarFactory biedt karakteristieke industriële ruimtes voor uiteenlopende evenementen als conferenties, productpresentaties, congressen en beurzen. Uniek aan onze evenementenlocatie is de mate van autonomie die onze opdrachtgevers krijgen, er is volledige keuzevrijheid in techniek en invulling. Dit komt omdat wij puur de locatie verhuren, zonder dat er verplichte apparatuur moet worden afgenomen. Ook in het kiezen van je catering, aankleding, etc. ben je vrij – al hebben wij wel een paar goede adresjes, waar wij graag mee samenwerken en die onze locatie van binnen en buiten kennen! Tot slot is het bij onze evenementenlocatie zo dat er nooit andere evenementen plaatsvinden op de dag van jouw event.

Tips om een duurzaam evenement te organiseren

Bereikbaarheid

SugarFactory is zowel met de auto als met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Voor de deur ligt het NS-station Halfweg-Zwanenburg, met meerdere directe treinverbindingen per uur in de richtingen van Amsterdam of Haarlem. De locatie is met de auto via verschillende A- en N-wegen goed aan te rijden. Bovendien beschikt SugarFactory over eigen parkeerplaatsen. Verwacht je internationale gasten op jouw event? Amsterdam Airport Schiphol ligt op slechts 15 minuten rijden.

SugarCity van suikerfabriek tot evenementlocatie

Zoete geschiedenis

In de voormalige suikerfabriek werd van 1863 tot aan de sluiting in 1992 suiker geproduceerd. Stoom, grote machines en piepende kranen vormden de werkplaats van de voormalige CSM-Suikerfabriek medewerkers. Van heinde en verre kon men de weeïg zoete geur ruiken tijdens de ‘suikerbietencampagne’.

Sinds 2002 wordt de voormalig suikerfabriek herontwikkeld door de Cobraspen Groep tot een unieke evenementenlocatie, waarbij zoveel mogelijk historie bewaard of herbruikt is. De moderne technieken die een hedendaagse evenementenlocatie nodig heeft zijn subtiel en met respect voor de fabriek aangebracht.

SugarFactory - Binnenstraat

Duurzaamheid

Tijdens de herontwikkeling van voormalig suikerfabriek tot evenementenlocatie is duurzaamheid altijd de rode draad geweest. Het behoud van de fabriek en zoveel mogelijk materiaal een tweede leven geven, was het uitgangspunt.

‘Behoud’ is een kernwaarde die we terugzien in het DNA van de Cobraspen Groep, moederbedrijf van SugarFactory en verantwoordelijk voor de herontwikkeling van het hele fabrieksterrein. De Cobraspen Groep is specialist in het herontwikkelen van industrieel en monumentaal erfgoed. Met passie en respect voor de historie van de oude fabriek en het terrein wordt er een nieuwe bestemming voor de toekomst gerealiseerd.

Ons team

Bij SugarFactory zetten we nét dat extra stapje om jouw event onvergetelijk te maken.
Ons gedreven team denkt in creatieve mogelijkheden, want bij onze evenementenlocatie zijn de mogelijkheden eindeloos.
Want voor evenement je ook voor ogen hebt, we denken graag met je mee.

  • Suzanne van Waes

  • Sabine Fredriks

  • Neeltje de Backer

  • John Linssen

  • Joléne Matthysen

  • Robin Walters

  • René van Vlisteren

  • Dennis Bönnekamp

  • Anika Suiker

Wil je weten of onze locatie het perfecte fundament is voor jouw event?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met je mee!

Neem contact op