Home » SugarFactory transformeert Pulppersloods tot professionele webcast studio

SugarFactory transformeert Pulppersloods tot professionele webcast studio


Nu het verbod op evenementen is verlengd tot 1 september onderzoeken bedrijven welke mogelijkheden er op dit moment wel zijn. Webcasts, video’s en livestreams bieden de kans om een boodschap toch bij een groot publiek onder de aandacht te brengen. SugarFactory, Bazelmans AV en BloemBloem hebben de handen ineengeslagen en de – nu leegstaande – evenementenlocatie getransformeerd tot professionele webcast studio.


Professionele studio
Vanuit de enorme Pulppersloods van SugarFactory, uniek door de duizelingwekkende hoogte en industriële pilaren, kunnen nu professionele livestreams, webcasts en interactieve videoproducties worden gerealiseerd. Ideaal voor productlanceringen of belangrijke congressen, waarmee klanten een professionele indruk willen achterlaten. Denise Schimmel van SugarFactory: ‘’We hebben veel positieve reacties ontvangen op ons 1,5 meter-evenementen artikel. Door een professionele webcast studio te faciliteren, spelen we nu concreet in op nieuwe kansen. Dankzij onze samenwerking met Bazelmans AV en BloemBloem kunnen we de hoge kwaliteit die men van ons gewend is blijven waarborgen.’’

De studio is onder meer uitgerust met drie HD remote camera’s en een HD static overview camera waardoor vanuit diverse hoeken gefilmd kan worden voor een dynamisch beeld. Twee 65’’ displays bieden de mogelijkheid tot het afspelen van video’s, presentaties en graphics. Ook is de SugarFactory studio voorzien van een uitgebreide audio setup met diverse microfoons en is er een compleet lichtplan aanwezig waardoor de studio naar wens verlicht kan worden.

 

Studio Pulppersloods

 

Transformatie
De transformatie van fabriekshal naar studio vergt aandacht en vakkundigheid. Bazelmans AV heeft al een studio in het zuiden van Nederland en beschikt over alle professionele apparatuur en technische knowhow. ”Door de overweldigende vraag voor onze studio in Veldhoven hebben we besloten om een tweede studio in te richten. De studio’s hebben elk hun eigen, unieke uitstraling’’, vertelt Dennie Tenniglo van Bazelmans AV. De voormalige suikerfabriek is bekend terrein voor Bazelmans AV, waar ze al een aantal jaar vaste samenwerkingspartner zijn voor alle audiovisuele faciliteiten. ‘’De ruwe uitstraling en industriële elementen van SugarFactory vormen het unieke decor van onze nieuwe studio’’ – Dennie Tenniglo

Voor de inrichting van de pop-up studio heeft SugarFactory nauw samengewerkt met BloemBloem, gespecialiseerd in het aankleden van evenementen in de breedste zin des woords. Want hoe zorg je ervoor dat een fabriekshal – afgezien van de apparatuur – een studio wordt? Elise Kooi van BloemBloem: ‘’We hebben een studiosetting gecreëerd die makkelijk aangepast kan worden per productie. We hebben ervoor gekozen om het industriële karakter van SugarFactory te benadrukken met enkele mooie eyecatchers zoals opvallende bloemcreaties op sokkels.’’ De standaardopstelling is met een ovale, witte statafel, maar er is meer meubilair aanwezig op locatie om diverse settingen te kunnen creëren. Daarnaast is de hele studio zó ingericht, dat anderhalve meter afstand houden geen obstakel vormt.

Interactie met publiek
Een van de grootste voordelen van een webcast of livestream evenement is dat er geen limiet zit aan de grootte van het evenement. In principe kan zo een wereldwijd publiek worden bereikt, die allemaal dezelfde boodschap meekrijgen. Ook kunnen gastsprekers of publiek via remote inbellen direct deelnemen aan het gesprek in de studio of vragen stellen. Zo wordt een publiek rechtstreeks bij het evenement betrokken en wordt het evenement echt ‘live’. Voor nog meer dynamiek kunnen de studio’s in Veldhoven en SugarFactory aan elkaar gekoppeld worden zodat er tussen locaties kan worden geswitched.

Voor sommige webcasts of livestreams is een beveiligde verbinding gewenst, bijvoorbeeld wanneer er vertrouwelijke informatie wordt gedeeld. De studio in SugarFactory heeft de optie voor een beveiligde verbinding waardoor de boodschap niet onbedoeld door buitenstaanders kan worden gezien.


Onbegrensd
De mogelijkheden van een live evenement zijn dus letterlijk onbegrensd en kunnen ook in de toekomst, wanneer de maatregelen versoepelen, een waardevolle aanvulling zijn op een evenement.

Na het lezen benieuwd geworden wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf? Neem contact op met SugarFactory om de mogelijkheden te bespreken.

Organiseer je eigen event

Wil jij de mogelijkheden voor jouw event bespreken? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met je mee!

Neem contact op