Home » Met vijf prestigieuze 2024 Global Eventex Awards zet ‘Project Playground: 23 Choices’ de gevestigde orde op zijn kop

Met vijf prestigieuze 2024 Global Eventex Awards zet ‘Project Playground: 23 Choices’ de gevestigde orde op zijn kop

Te midden van COVID-19 ontstond Project Playground, een initiatief van koplopers uit de evenementenbranche om te innoveren ondanks tegenslagen. In 2023 kwamen ze weer bij elkaar voor ’23 Choices’, waarbij drie belangrijke thema’s op het evenement centraal stonden: Diversiteit & inclusiviteit, Duurzaamheid en Technologie & Innovatie. Op dinsdag 29 augustus 2023 werden 270 event professionals ontvangen bij SugarFactory.

 

Project Playground: 23 Choices was meer dan alleen een ervaring; het was een netwerkevenement met een dubbel doel. Georganiseerd door deze vijf grote namen uit de industrie, Boozed, Hete Peper, Plugged Live Shows, The Fireflies, Bazelmans AV en SugarFactory, was het hun doel om in contact te komen met het publiek voor zowel nieuwe als terugkerende commerciële kansen, terwijl ze lieten zien waartoe ze in staat waren, gecentreerd rond de drie grote thema’s.

Het evenement bestond uit verschillende programmaonderdelen zoals ‘The Maze’, Breakout sessies en een netwerkborrel, met entertainment, innovatie en gedachteprikkelende lezingen. De kern van deze meeslepende ervaring was het idee dat persoonlijke keuzes de dag van elke gast zouden bepalen. Zo kreeg elke gast bij binnenkomst een masker aangeboden dat ze (bij voorkeur) moesten dragen gedurende het hele eerste deel van het evenement, genaamd ‘The Maze of Choices’.

Opvallend is de moed van de vijf organiserende partijen om gevoelige onderwerpen aan te pakken op onconventionele wijze, wat zowel lof als kritiek opriep.

Project Playground: 23 Choices viel bij de Global Eventex Awards 2024 op dinsdag 7 mei 2024 maar liefst vijf keer in de prijzen, in de volgende categorieën:

  • Immersive Experience – Goud
  • Partner Engagement Event – Goud
  • Kick-A** Experience – Zilver
  • Experiential Event – Zilver
  • Positive Change Event- Brons

“Als B Corp zijn we vooral trots op de drie belangrijke thema’s die Project Playground visualiseerde: duurzaamheid, inclusie en innovatie. Door deze tot leven te brengen in een non-profit, kick a** ervaring, hebben we een rimpeleffect van positieve verandering in de evenementenbranche gecreëerd. De samenwerking met getalenteerde partners werkte als een hefboom voor de succesvolle uitkomst van het evenement!”, aldus Kim de Ridder, creatief Directeur bij Boozed Experience Creators.

John Linssen, Sales Manager bij SugarFactory, merkte op: “Er was een dringende behoefte om de geest van de evenementenbranche nieuw leven in te blazen na de pandemie. Toen werd dit onderscheidende en gedenkwaardige evenement geboren – om onze veerkracht te laten zien en onze bereidheid om de industrie stormenderhand te veroveren samen met onze gewaardeerde preferred partners. We wilden de stroming echt ontwrichten en benadrukken dat Project Playground de dialoog wil uitlokken over belangrijke thema’s in de branche, zoals het uitdagen van iemands overtuigingen.”

Nick Frinking, Operations Manager en Martijn van Riel, Sales Manager bij Bazelmans AV over de awards: “Een aspect waar we als Bazelmans AV trots op zijn, is de manier waarop we alle verschillende partners hebben kunnen helpen met het integreren van audiovisuele apparatuur in hun deel van het evenement. Dit alles om de boodschap en ervaring voor het publiek te versterken. Daarnaast maakte de samenwerking met deze geweldige partners het evenement tot een succes. Dit is naar onze mening de reden dat Project Playground was genomineerd in vijf categorieën.”

“We denken nog steeds met veel plezier terug aan Project Playground en zijn ongelofelijk dankbaar voor de inzet en toewijding van al onze partners om er een Eventex Award Winning Event van te maken!” aldus Carola Meijer, Brand Ambassador van Hete Peper.

“Het winnen van een award betekent veel”, zegt Mendel Tuinder, Brand Manager voor zowel Plugged Live Shows als The Fireflies. “Alle partners hebben hun uren erin gestoken en dit evenement uit eigen zak bekostigd. Om beloond te worden met vijf awards is een passende erkenning voor de gezamenlijke inspanning die we er allemaal in hebben gestoken en we geloven dat het zeker zal leiden tot meer naamsbekendheid, zowel nationaal als internationaal.”

Over de Awards

Eventex Global Awards werd in 2009 in het leven geroepen om creativiteit, innovatie en doeltreffendheid in de sector te vieren en is uitgegroeid tot een symbool van hoge prestaties en uitmuntendheid in de evenementenwereld. De winnaars voor 2024 werden gekozen uit 1.207 inzendingen uit 62 landen wereldwijd.

Meer over de strategische partners:

Dank aan de sponsors

Applaus voor de waardevolle sponsors, waaronder Momice, Van Straalen, Planted en Decoraties, Liberate ’96, Tim van Etten, Floris Heuer, Van der Kroft Events, Supa-Dupa, More2Safety, Better Future, Stage & Drapes Support, Fulin Robots en Amsterdam The Style Outlets, samen met alle betrokkenen die deze creatieve droom werkelijkheid hebben gemaakt.

Organiseer je eigen event

Wil jij de mogelijkheden voor jouw event bespreken? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met je mee!

Neem contact op