Home » Personeelsfeesten in het najaar

Personeelsfeesten in het najaar

De dagen worden korter en we zoeken de gezelligheid weer binnen op. Dit is dé periode om na te denken over een personeelsfeest! Zo tegen het einde van het jaar zijn er namelijk meer dan genoeg redenen om je personeel eens in de spotlights zetten. Want die blijk van waardering is vaak de essentie van een personeelsfeest, een feest waar iedereen nog lang van nageniet en op terugblikt.

 

Halloween

De eerste gelegenheid die je kunt aangrijpen, is nog niet heel bekend in Nederland, maar daardoor misschien juist des te leuker én origineel. We doelen hier op het engste feest van het jaar: Halloween!

Om diverse redenen leent Halloween zicht perfect voor een geslaagd personeelsfeest.

  1. Iedereen is verkleed — en dat zorgt ervoor dat iedereen wellicht wel uit zijn ‘comfortzone’ moet stappen, maar ook voor verbinding en ongetwijfeld ook veel lol onderling!
  2. Geen ingewikkelde thema’s of nadenken over versiering. Eng, enger, engst is het credo en daarbinnen kun je zo gek gaan als je wil.
  3. Tegelijkertijd is iedereen die aanwezig is, ook zelf al onderdeel van de aankleding. Als iedereen in de organisatie verkleed komt, is dat natuurlijk een geweldig gezicht!
  4. Net voor de drukte uit. Eind oktober is er nog niemand (denken wij) die een kerstfeest organiseert. Hierdoor heb je meer keuze uit toffe locaties! Ook kan het fijn zijn om de drukke decembermaand wat ingetogener te vieren. De laatste zaken die allemaal nog vóór het eind van het jaar geregeld moeten zijn, mensen nemen ook vaak dagen op in december; het kan vrij hectisch zijn.

Kerst

Ondanks dat we hierboven de voordelen van een Halloweenfeest ten opzichte van een kerstfeest benoemden, kunnen we natuurlijk niet onder hét unanieme personeelsfeest-moment van het jaar uit! De decembermaand is en blijft een feestelijke periode en een mooi kerstfeest is dan ook al jaren favoriet. De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt je kerstfeest invulling geven hoe jij dat wil, en op welke manier het beste past bij jouw bedrijf. Een paar voorbeelden:

  1. Sitting dinner: een klassieke invulling van een kerstfeest is door je personeel te verwennen met een uitgebreid diner op een unieke locatie, al dan niet aangevuld met entertainment.
  2. Kerstborrel: hierbij kun je ook alle kanten op, ga je helemaal los in navolging van de Engelse ‘Christmas parties’ met een karaoke-booth, photobooth en dansvloer of ga je voor wat ingetogener en stijlvoller met lekkere catering en een gezellige band?

kerstfeest bedrijf Amsterdam - Bietenwasruimte vol

Nieuwjaarsfeest

Laat je de vaak toch al goedgevulde kerstperiode even voor wat ‘ie is en luid je liever het nieuwe jaar feestelijk in als organisatie? Dan is een mooi nieuwjaarsfeest een uitstekend moment om je personeel te bedanken voor het afgelopen jaar en tegelijkertijd het nieuwe jaar positief te beginnen!

Inspirerende ideeën tijdens een nieuwjaarsfeest kunnen zijn:

  1. Awardshow: beloon je personeel voor de geleverde inspanningen, en motiveer je personeel tijdens het jaar extra hun best te doen door een prijsuitreiking te organiseren tijdens het nieuwjaarsfeest! Wie heeft de meeste omzet gegenereerd, wie blonk uit in collegialiteit enzovoorts…
  2. Presenteer je doelen, missie of nieuwe producten/diensten tijdens een nieuwjaarsfeest aan je werknemers. Wanneer je dit aan het begin doet en afsluit met een spetterend feest zet je de juiste toon voor het komende jaar.
  3. Laat iedereen samenwerken en versterk het groepsgevoel op een leuke manier met een teambuilding event. Een spelelement is hier vaak leidend, maar ook een gezamenlijke workshop is een leuk idee. Of stap de virtuele wereld in met een VR-experience. Alles is mogelijk!

Bij SugarFactory organiseer je gegarandeerd een uniek personeelsfeest. De locatie is uitstekend bereikbaar, zeker ook met het OV en parkeren kan op eigen terrein. Meer weten over het organiseren van een personeelsfeest bij SugarFactory? Ons team kan je alles vertellen over onze locatie en hoe hier een onvergetelijk personeelsfeest te organiseren. Neem contact met ons op, of laat je nog even verder inspireren bij onze cases en kijk hoe andere bedrijven dit hebben aangepakt!

Organiseer je eigen event

Wil jij de mogelijkheden voor jouw event bespreken? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met je mee!

Neem contact op