Home » Live events vs. hybride events: dít moet je weten

Live events vs. hybride events: dít moet je weten

Het verwelkomen van inspirerende live evenementen waar het bruist van de energie is waar wij reikhalzend naar hebben uitgekeken. Toch heeft de pandemie een blijvende impact op de wereld van events gehad.

Waar we van live events een volledige omslag naar online events maakten, lijken hybride events nu het beste van beide werelden. Maar wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen van live en hybride events? En hoe maak je de juiste keuze bij het organiseren van jouw volgende evenement? In dit artikel nemen we je mee in de laatste ontwikkelingen en de toekomst van (digitale) events.

De voordelen van live events

Het organiseren en het bijwonen van live events heeft iets magisch. Van concept naar uitvoering; het neerzetten van een onvergetelijk evenement voor zowel bedrijf als bezoeker. Naast het feit dat alle zintuigen tijdens een live event geprikkeld worden, denk bijvoorbeeld aan (live) muziek, lichteffecten en catering, biedt het ook de kans om makkelijker op situaties in te spelen. Je proeft de sfeer en maakt gebruik van spontane ingevingen en kunt meer interactie met het publiek hebben op een persoonlijkere manier dan online mogelijk is.

Natuurlijk hebben live evenementen ook uitdagingen. Zo is het vinden van een passende evenementenlocatie essentieel voor de beleving en setting van het event. Hierbij is uiteraard ook rekening te houden met het aantal gasten, want dat is bij een fysiek event beperkt. Onze industriële evenementenlocatie heeft gelukkig ruimte genoeg voor 8.000 mensen in totaal!

De kansen van hybride events

Digitale events saai? Zeker niet. En al helemaal niet als het gecombineerd wordt met een live component tijdens zogeheten hybride events. Zo breng je het beste van live events en online techniek samen. Deze extra dimensie – waarbij er zowel gasten online als offline bijeenkomen – biedt vele kansen. Denk aan inbellen, interactieve quizzen, het opsturen van foodboxen. Het aantal online gasten bij een hybride event is ongelimiteerd. Hierdoor kun je grotere en internationale events organiseren, zonder rekening te hoeven houden met de capaciteit van de locatie.

Het is uiteraard belangrijk om een goede technische set-up te hebben, zodat het hybride evenement vlekkeloos verloopt én de gasten op locatie en online dezelfde beleving hebben. Er zijn gelukkig genoeg platforms en tools die je hiervoor kunt inzetten. Ook kan het verstandig zijn om een online regisseur in te schakelen om alles in goede banen te laten verlopen. Wij werken nauw samen met Bazelmans AV, onze preferred supplier in audiovisuele techniek, die onze locatie van binnen en buiten kent voor een optimale setting. Wel zo handig!

De toekomst van events

We kunnen wel zeggen dat hybride events hun doorbraak hebben gemaakt. Maar hier blijft het niet bij. De ontwikkelingen zijn in volle gang en de metaverse biedt ook veel mogelijkheden voor events! Het belooft zelfs de kloof tussen de fysieke en de virtuele wereld te overbruggen. Er wordt al volop geëxperimenteerd met deze vernieuwende manier van het hosten van evenementen.

Een voorbeeld is dat bezoekers samenkomen in een virtuele wereld als ‘avatars’ met behulp van een VR-bril. In deze 3D-omgeving is meer mogelijk dan een statisch beeldscherm. Je beweegt je in de metaverse namelijk op dezelfde manier als in de echte wereld. De metaverse kan een waardevol onderdeel vormen van hybride events en biedt nieuwe mogelijkheden voor gamification, zelfexpressie en creativiteit.

De pandemie heeft ons uitgedaagd om met creatieve oplossingen te komen en net zulke inspirerende evenementen online als offline neer te zetten. Na het beste van beide werelden te hebben ervaren, weten we het zeker: hybride events are here to stay! De evenementenwereld blijft in beweging voor het creëren van een optimale bezoekersbeleving.

Ben je op zoek naar een mooie locatie voor toekomstige fysieke en/of hybride events? Wij bij SugarFactory denken graag met je mee. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Foto credits: Floris Heuer

Organiseer je eigen event

Wil jij de mogelijkheden voor jouw event bespreken? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met je mee!

Neem contact op