Home » SugarFactory maakt Middenfabriek nóg aantrekkelijker 

SugarFactory maakt Middenfabriek nóg aantrekkelijker 

SugarFactory is gestart met de verbouwing van de Middenfabriek. De vide op de tweede verdieping wordt dichtgelegd, wat verschillende voordelen oplevert. Na de verbouwing wordt de Middenfabriek nóg aantrekkelijker voor evenementen en opdrachtgevers. De Middenfabriek is het kloppende hart van de voormalige suikerfabriek en de grootste evenementenruimte van SugarFactory. 

Under construction

Sinds begin februari is de Middenfabriek ‘under construction’. Enorme steigers zijn opgezet voor de constructiewerkzaamheden waarbij de tweede verdieping wordt dichtgemaakt. Met het aanleggen van de vloer wordt de Middenfabriek aantrekkelijker als (zakelijke) evenementenlocatie, terwijl alle voor de ruimte zo kenmerkende elementen behouden blijven. Denk hierbij aan de duizelingwekkende hoogtes (waar spectaculaire acts al vaak gebruik van hebben gemaakt), het industriële trappenstelsel en de onderkant van de karakteristieke ketels. 

Voordelen voor events

Zo is de temperatuur na de verbouwing veel beter te reguleren, wat weer kostenbesparend is voor de opdrachtgever. Gemiddeld zal de opwarmtijd maar één-derde van de tijd kosten om de Middenfabriek aangenaam te maken in vergelijking met de opwarmtijd voor de verbouwing. Doordat er straks minder warmteverlies is, wordt het energieverbruik aanzienlijk omlaag gebracht. Het verminderen van de ecologische voetafdruk wordt steeds belangrijker, ook bij het organiseren van events. SugarFactory is een circulaire evenementenlocatie waarbij tijdens de transformatie van suikerfabriek naar evenementenlocatie zoveel mogelijk materiaal is hergebruikt. 

Special effects, sfeerbelichting en projecties komen, na aanleg van de nieuwe vloer, ook veel beter tot hun recht. Voorheen werd het daglicht bij veel producties al afgeschermd, wat extra kosten met zich meebracht. Wanneer de verbouwing achter de rug is, is dit verleden tijd. Tot slot heeft de aanleg van de vloer ook een gunstig effect op de akoestiek.  

Met het dichtmaken van de vloer blijft het industriële karakter van de Middenfabriek behouden, maar is er een flinke moderniseringsslag gemaakt, waarmee SugarFactory haar industriële erfgoed meeneemt naar 2022.  

FOR CREATORS WHO WANT TO STAND OUT, SUGARCITY EVENTS IS A RAW INDUSTRIAL VENUE THAT GIVES AN EVERLASTING #SWEETRUSH!

Organiseer je eigen event

Wil jij de mogelijkheden voor jouw event bespreken? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met je mee!

Neem contact op