Home » SugarFactory maakt 1,5 meter-evenement visueel

SugarFactory maakt 1,5 meter-evenement visueel

 Plenaire opstellingen met anderhalve meter afstand, meerdere entrees en belijning op de vloeren. In het ‘nieuwe normaal’ is een anderhalve meter-economie de norm. De evenementenindustrie, die normaal gesproken draait op fysieke bijeenkomsten van groepen mensen, staat nu voor een uitdaging. Evenementenlocatie SugarFactory heeft met samenwerkingspartner Bazelmans AV visueel gemaakt hoe zo’n ‘anderhalve meter-event’ eruit zou kunnen zien in de toekomst.


Anderhalve meter-economie

Waar er vóór corona maar liefst 10.000 bezoekers in de oude CSM-suikerfabriek pasten, is met inachtneming van anderhalve meter afstand plaats voor een beduidend minder aantal bezoekers. Maar juist door de grootte van de zalen is er ook veel wél mogelijk. De vraag van een opdrachtgever hoe een congres eruit zou kunnen zien op locatie, zorgde ervoor dat SugarFactory de handen ineensloeg met Bazelmans AV. Dat resulteerde in een interessante samenwerking waarbij werd gekeken naar toekomstmogelijkheden voor events, met veiligheid voorop, wanneer de nu geldende maatregelen worden versoepeld en we overgaan op een anderhalve meter-samenleving.


Creatieve samenwerking

Denken in oplossingen is iets waar ze bij SugarFactory goed in zijn. Denise Schimmel van SugarFactory vertelt: ‘’Flexibiliteit en creativiteit staan bij ons bovenaan en we denken altijd graag mee met de opdrachtgever. We zijn direct gaan sparren met het team hoe een 1,5 meter-evenement er op onze locatie uit zou kunnen zien. We hebben onze vaste samenwerkingspartner Bazelmans AV gevraagd om met ons mee te denken.’’ Hierbij geeft SugarFactory gehoor aan de oproep van de overheid om actief na te denken welke maatregelen bedrijven zelf kunnen nemen.

Bazelmans AV, gespecialiseerd in geluid, licht en beeld, heeft al vele malen succesvol samengewerkt met SugarFactory. Ook over deze nieuwe uitdaging waren ze gelijk enthousiast. Dennie Tenniglo van Bazelmans AV: ‘’Toen we van het idee hoorden, waren we direct getriggerd. Hoe ziet een ‘corona-verantwoord’ evenement eruit? We zijn meteen gaan tekenen en hebben dit samen met SugarFactory uitgewerkt.’’

Zo wordt een praatstuk gecreëerd waarbij samen met de opdrachtgever gekeken wordt naar mogelijkheden. Afhankelijk van de wensen worden de mogelijkheden van een anderhalve meter-evenement (op basis van de nieuwe maatregelen) op deze manier visueel gemaakt voor de opdrachtgever.

‘’Het is nog geen weerspiegeling van de werkelijkheid, maar een glimp van hoe de toekomst voor evenementen eruit zou kunnen zien.’’ – Bazelmans AV

 

Toekomstmogelijkheden
Een goed doordacht evenementenconcept is een belangrijk aspect voor een succesvol anderhalve meter-evenement, maar er komt natuurlijk veel meer bij kijken. Productlanceringen, congressen en award shows zijn normaal gesproken druk bezochte evenementen. Is dat dan verleden tijd? En ook belangrijk, hoe kun je als evenementenlocatie de veiligheid verder waarborgen? Minder gasten op locatie, dat is inmiddels wel duidelijk. Maar dat betekent niet dat een evenement geen publiek hoeft te hebben. Denise Schimmel: ‘’Samen met Bazelmans AV zijn we de mogelijkheden aan het onderzoeken om grootschalige, professionele livestreams tot stand te brengen. Ideaal om op die manier een nieuw automodel te lanceren. Ook heeft onze locatie als voordeel dat het meerdere ingangen heeft, een toiletruimte met aan twee kanten een ingang en ruime parkeergelegenheid.’’

Terug naar hoe het ooit was zal nog even duren, maar stilstaan is ook geen optie. Samen met de gehele samenleving bekijkt SugarFactory hoe invulling te geven aan een 1,5 meter-economie.

Benieuwd hoe jouw evenement eruit zou kunnen zien? Neem geheel vrijblijvend contact op met SugarFactory om de mogelijkheden te bespreken.

Organiseer je eigen event

Wil jij de mogelijkheden voor jouw event bespreken? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met je mee!

Neem contact op