Home » Proeven en genieten in de Suikerfabriek

Proeven en genieten in de Suikerfabriek

Culy Food Festival trekt veel belangstellenden

Halfweg – Van speciale taco’s tot ‘homemade dumplings’ of huisgemaakte bitterballen. Vele belangstellenden bezochten zaterdag en zondag het Culy Food Festival in SugarCity te Halfweg. ‘Weer eens wat anders’, vonden ‘foodies’, die genoten van het gevarieerde aanbod in de voormalige suikerfabriek. Vooral in de Middenfabriek en de Pulppersloods van de vroegere suikerfabriek is het een drukte van belang. Er zijn verschillende workshops, zoals ‘food fotografie & foodstyling’, waabrij je kunt leren om een zo mooi mogelijke opstelling te maken van serviesgoed en verschilende soorten voedsel. Er is een Vergeten Groenten Bingo en een heuse ‘Eet Apotheek’. Nienke en Fleur van de Eet Apotheek geven allerlei adviezen en tips waarbij kwalen als verkoudheid, griep of maagzuur kunnen worden bestreden met voedsel of kruiden. ‘Deze presentatie is eigenlijk een pilot’, legt Nienke uit. ‘We willen door persoonlijke aandacht het bewustzijn bij mensen vergroten. We zijn geneigd snel naar medicijnen te grijpen, maar je zou ook onze vierwindenthee kunnen drinken. Een mix van anijs, venkel, munt en komijn. We krijgen al veel positieve reacties op onze apotheek.’ Verderop bij de kraam van Henny Fish wordt een mooi plateau van verschillende vissoorten samengesteld. Van schol tot zalm en makreel tot garnaaltjes. Voor enkele munten uit de muntautomaat schaf je zo’n maaltje aan.

‘Naakthond hotdog’

Zo is er bij De Zuivelmakers ambachtelijke, lobbige yoghurt te verkijgen, recht uit het groene hart. Een zogeheten ‘naakthond hotdog uit eigen slagerij’ vind je bij Brandt en Levie in de Middenfabriek. De Amsterdammer Judith, Michiel en Roderik laten zich de hotdog goed smaken. ‘Het broodje is van gelige briochebrood. Dat smaakt me beter dan zo’n slap wit broodje dat je vaak bij een hotdog krijgt’, vinden ze. Judith heeft de ‘chilidog’  geproeft, waar koriander in verwerkt is. Ook dat is weer eens iets anders.

Ondertussen is de zogeheten ‘Rollong Beat Machine’ opgebouwd door enkele muzikanten onder leiding van Wouter Driessen uit Wassenaar.

Organiseer je eigen event

Wil jij de mogelijkheden voor jouw event bespreken? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met je mee!

Neem contact op