Home » Persbericht: SugarCity in de spotlights door Bazelmans AVR

Persbericht: SugarCity in de spotlights door Bazelmans AVR

Ruim 575 armaturen om kookketels en vele dieptewerkingen te accentueren:
SugarCity in de spotlights door Bazelmans AVR

Halfweg, 17 maart 2016 – De snelgroeiende evenementenlocatie SugarCity in Halfweg heeft flink geïnvesteerd in een belichtings- en riggingsplan, waardoor het instapmodel voor partijen om gebruik te maken van de oude CSM Suikerfabriek nog interessanter wordt. Bazelmans AVR, met vestigingen in Veldhoven en Amstelveen, verzorgt de upgrade van de meest functionele en sprekende evenementenlocaties van SugarCity. De totaalleverancier in professioneel licht, beeld en geluid neemt onder andere de Pulppersloods, de Binnenstraat en de Middenfabriek met haar verdiepingen onder handen.

Bij de samenwerking is gekeken naar de wensen van de klant. Om het karakter van de ruimtes nog meer tot hun recht te laten komen is een lichtontwerp gemaakt met ruim 575 armaturen. Het ontwerp bestaat naast functionele verlichting uit een uitgebreid assortiment, die de industriële details van de gebouwen accentueren. Niet alleen de kenmerkende ketels, maar ook de vele dieptewerkingen binnen de oude suikerfabriek worden op die manier benadrukt.

Bazelmans draagt als partner ook zorg voor een digitale infrastructuur, die technische producenten in staat stelt om hun eigen lichtontwerp toe te passen met de geïnstalleerde faciliteiten. Tevens heeft de leverancier een multifunctioneel riggingsplan in de Middenfabriek en Pulppersloods geïnstalleerd voor additionele technische faciliteiten. Hierdoor kan SugarCity snelle en effectieve oplossingen bieden voor de meest uiteenlopende toepassingen.

Managing director Denise Schimmel van SugarFactory: “Door deze investering wordt het instapmodel dusdanig interessant dat alle partijen de fabriek in optima forma kunnen gebruiken met de meest prachtige vaste basisverlichting inclusief rigging en trussen in deze eeuwenoude fabriek. Opdrachtgevers zijn vrij dit verder in te vullen met hun eigen technische leveranciers, alhoewel gezegd moet worden dat Bazelmans AVR de locatie inmiddels op haar duimpje kent en wij een optimale samenwerking kennen.”

Wiljan Bazelmans van Bazelmans AVR: “SugarFactory heeft ons de fantastische mogelijkheid gegeven om in de eeuwenoude spanten, de staalconstructies en de muren techniek te laten bevestigen. Hierdoor springen de ruimtes er mooier uit dan ooit tevoren. Details die anders verloren gaan, worden nu extra belicht. Er zijn investeringen gedaan, waardoor de fabriek in een heel ander licht is komen te staan en geschikt is voor allerhande evenementen.”

SugarCity

SugarCity ligt op het voormalige terrein van de CSM Suikerfabriek, onder de rook van Amsterdam en heeft inmiddels een ‘eigen’ treinstation pal voor de deur. De oude suikerfabriek is recentelijk getransformeerd tot één van de meest toonaangevende nieuwe evenementlocaties. Vanwege het jonge succes worden steeds meer nieuwe ruimtes toegevoegd aan deze locatie, zoals onlangs de elektriciteitscentrale: de Turbinehal. Met zijn unieke gebouwen, met een totaal van 21.000 vierkante meter aan evenementruimte, vormt het de basis van vele beurzen, congressen en evenementen. Amsterdam en Haarlem zijn binnen tien autominuten te bereiken en Schiphol binnen 15 autominuten.  Onlangs was de locatie nog het strijdtoneel van ‘The Battles’ en het nieuwste onderdeel ‘The Knockouts’ van The Voice of Holland. Het SugarCity terrein wordt ontwikkeld door Cobraspen Vastgoedontwikkeling, dé specialist in restauratie van monumenten, industrieel erfgoed en hergebruik van gebouwen en complexen in de regio’s Haarlem en Amsterdam. Cobraspen geeft cultureel en industrieel erfgoed een nieuw leven en behoudt zo dit erfgoed voor de toekomst. De originele suikerfabriek sloot in 1992 haar deuren.

Bazelmans AVR

Bazelmans AVR van Wiljan Bazelmans is een totaalleverancier in professioneel licht, beeld en geluid. Met magazijnen in Veldhoven en Amstelveen is Bazelmans AVR voortaan centraal gevestigd in de drie grootste regio’s van Nederland: Amsterdam, Utrecht en Eindhoven.

Organiseer je eigen event

Wil jij de mogelijkheden voor jouw event bespreken? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met je mee!

Neem contact op