Home » Koningin Maxima bezoekt SugarFactory voor het nlgroeit jaarevent

Koningin Maxima bezoekt SugarFactory voor het nlgroeit jaarevent

Op woensdag 28 maart vindt de derde editie van het nlgroeit jaarevent plaats. Tijdens dit event wordt een overzicht van de 250 snelst groeiende Nederlandse bedrijven gepresenteerd. Koningin Maxima is aanwezig en spreekt bij de prijsuitreiking van de ‘Gouden Groeier’ over het belang van groei van kleine ondernemingen voor de werkgelegenheid en innovatie. Daarnaast gaat zij in gesprek met de aanwezige ondernemers.

Nlgroeit is een meerjarenprogramma dat in het leven is geroepen door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de Kamer van Koophandel en NLevator, om het groeivermogen van het MKB te vergroten. Zo is er aandacht voor coaching, mentoring, kapitaal en netwerken. Zo krijgen ondernemers met groeiambitie de kans om topondernemers te ontmoeten.

Koningin Maxima is lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Dit Comité is ingesteld door de minister van Economische Zaken en Klimaat en zet zich in om het groeipotentieel van het midden- en kleinbedrijf (MKB) te versterken. Onderzoek van de Rotterdam School of Management (RSM) en het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) laat zien in welke sectoren en regio’s de snelst groeiende Nederlandse bedrijven actief zijn en wat hun impact op de Nederlandse economie is.

Van 2013 tot 2017 hebben 250 bedrijven gezamenlijk meer dan 16.000 banen gecreëerd. Het bedrijf dat afgelopen jaar de meeste banen heeft gecreëerd, zal op 28 maart de ‘Gouden Groeier’ in ontvangst mogen nemen.

Nlgroeit heeft dit jaar gekozen voor SugarFactory als de locatie voor het jaarevent. De industriële geschiedenis van de voormalige suikerfabriek biedt nu het decor voor de groeiende ondernemingen van de toekomst. Namens SugarFactory zal Luigi Prins, directeur van de Cobraspen Groep en eigenaar van het SugarCity terrein, Koningin Maxima verwelkomen in de voormalige suikerfabriek. Hij vormt daar het ontvangstcomité samen met Staatssecretaris Mona Keijzer, Pieter Zwart (CEO Coolblue) en Harold Goddijn (CEO TomTom).

Tijdens het jaarevent worden de aanwezigen op de hoogte gesteld van de nieuwe groeikansen voor ondernemers in Nederland. Het belang hiervan wordt mede onderstreept door de aanwezigheid van de commissaris van de Koning, de heer Remkes en de burgemeester, de heer Heiligers. De ruim 300 aanwezigen gaan daarna in gesprek over deze groeikansen en hoe CEO’s van verschillende bedrijven coach of mentor kunnen zijn voor nieuwe innovatieve en groeiende ondernemingen. Na de uitreiking van de Gouden Groeier worden deze gesprekken tijdens de netwerkborrel omgezet in concrete afspraken voor meer groei, innovatie en werkgelegenheid.

Zo levert dit nlgroeit jaarevent van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de Kamer van Koophandel en NLevator een bijdrage voor verdere economische ontwikkeling in Nederland.

Organiseer je eigen event

Wil jij de mogelijkheden voor jouw event bespreken? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met je mee!

Neem contact op