Home » Evenementenlocatie SugarCity verduurzaamt met vernieuwd dak Middenfabriek

Evenementenlocatie SugarCity verduurzaamt met vernieuwd dak Middenfabriek

Geluidsreductie, akoestiekverbetering en verduurzaming door vervanging dak uit 1863: Evenementenlocatie SugarCity verduurzaamt met vernieuwd dak Middenfabriek

Halfweg, 3 februari 2017 – De Middenfabriek van evenementenlocatie SugarFactory in Halfweg is op de toekomst voorbereid door de vervanging van het oude dak van de voormalige suikerfabriek uit 1863. Door het nieuwe dak voldoet de fabriekslocatie voortaan aan een aantal belangrijke randvoorwaarden op het gebied van duurzaamheid en wordt het tegelijkertijd nog geschikter voor allerlei evenementen en gelegenheden.

Zo zorgt de isolatie in het nieuwe dak van de Middenfabriek voor een sterke reductie van omgevingsgeluiden in de nabijheid van de voormalige suikerfabriek. Daarnaast is de nok van de evenementenlocatie nu standaard verduisterd, waardoor tijdens projecties en tv-opnames geen rekening gehouden hoeft te worden met de invallende zon.

Constructiebedrijf Patina Dakbedekkingen Beverwijk B.V. gebruikte voor de dakrenovatie Rhinox isolatieplaten. De platen zorgen naast een hogere warmtecapaciteit en een reductie van het omgevingsgeluid, voor een sterk verbeterde akoestiek in de fabriek. Ron Vriend van Patina Dakbedekkingen Beverwijk: “Rhinox is een drukvaste dakisolatieplaat van steenwol en is voorzien van een glasvlies van slechts 300 g/m2. De dakplaten zijn voorzien van een geïntegreerde harde toplaag door gepatenteerde Dual Density productietechnologie. De isolatieplaat is zeer goed beloopbaar en heeft een hoge warmtecapaciteit, waardoor de temperatuur in het gebouw consistent blijft. De isolatie zorgt voor energiebesparing van de locatie en dus voor kostenbesparing voor de klant.”

Managing Director Denise Schimmel van SugarFactory: “Wij zijn erg blij met het nieuwe dak boven ons hoofd. Deze investering maakt deel uit van het renovatieplan om de locatie nog verder te verbeteren en te verduurzamen. De Middenfabriek is beter te verwarmen, waardoor de kosten voor de verwarming van de ruimte tot naar verwachting 30% lager uitvallen. Door de standaard verduistering wordt bovendien een intiemere sfeer gecreëerd, ook overdag. Gecombineerd met de gebruiksvriendelijke en geavanceerde LED-verlichting die vorig jaar is geïnstalleerd, maakt dit de locatie voor een nog bredere doelgroep inzetbaar.”

SugarCity

SugarCity ligt op het voormalige terrein van de CSM Suikerfabriek, onder de rook van Amsterdam en heeft inmiddels een ‘eigen’ treinstation pal voor de deur. De voormalige suikerfabriek is recentelijk getransformeerd tot één van de meest toonaangevende nieuwe evenementlocaties. Vanwege het jonge succes worden steeds meer nieuwe ruimtes toegevoegd aan deze locatie, zoals onlangs de elektriciteitscentrale: de Turbinehal. Met zijn unieke gebouwen, met een totaal van 21.000 vierkante meter aan evenementruimte, vormt het de basis van vele beurzen, congressen en evenementen. Amsterdam en Haarlem zijn binnen tien autominuten te bereiken en Schiphol binnen 15 autominuten. De locatie is al twee seizoenen het strijdtoneel van ‘The Battles’ en ‘The Knockouts’ van The Voice of Holland.
Het SugarCity terrein wordt ontwikkeld door Cobraspen Vastgoedontwikkeling, dé specialist in restauratie van monumenten, industrieel erfgoed en hergebruik van gebouwen en complexen in de regio’s Haarlem en Amsterdam. Cobraspen geeft cultureel en industrieel erfgoed een nieuw leven en behoudt zo dit erfgoed voor de toekomst. De suikerfabriek sloot in 1992 haar deuren.

Organiseer je eigen event

Wil jij de mogelijkheden voor jouw event bespreken? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met je mee!

Neem contact op