Home » Earth Hour: ook bij de SuikerSilo’s gaat het licht uit

Earth Hour: ook bij de SuikerSilo’s gaat het licht uit

Earth Hour, dat sinds 2007 elk jaar wordt georganiseerd, is ooit gestart als symbolisch event in de Australische stad Sydney. Inmiddels is het een internationaal evenement waar bij miljoenen huishoudens en honderden bedrijven wereldwijd de lichten uitgaan. Ook bij de SuikerSilo’s, op het SugarCity-terrein in Halfweg, zullen de lichten zaterdag 24 maart doven.

De sponsor van het evenement, het Wereld Natuur Fonds, roept op om verlichting en andere elektrische apparatuur in huizen en bedrijven voor 1 uur te doven. Ook wij doen mee, om te laten zien dat de aarde ons aan het hart gaat. 

De besparing van een gemiddeld gezin die één uur het licht uitdoet is 0,27 kWh, ofwel 96 g CO2. Doen we met zijn allen mee, dan compenseren we de CO2-uitstoot van een gemiddeld huishouden gedurende 5,7 dagen. buurtkracht.nl

#Connect2Earth

Heb jij je al ingeschreven? Doof net als wij zaterdagavond 24 maart om 20:30 uur lokale tijd voor 1 uur de lichten en geniet vooral op een leuke of gezellige manier van dit uur in het donker. Je kunt bijvoorbeeld gaan sterrenkijken in de buitenlucht of organiseer een diner bij kaarslicht. #Connect2Earth, aldus het WNF.

Organiseer je eigen event

Wil jij de mogelijkheden voor jouw event bespreken? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met je mee!

Neem contact op