Home » YouTube Festival

YouTube Festival

YouTube Event

Middenfabriek Binnenstraat Bietenwasruimte
  • Veel bekende influencers
  • Plenaire sessies met sprekers
  • Optredens van bekende en opkomende artiesten
Neem contact op
800

Influencers, marketing guru’s en een dikke line-up aan artiesten stonden op het menu van YouTube Festival op 14 september 2023. Het event stond in het teken van samenwerkingen, trends en adverteren op YouTube.

Content-waardige entree

Bij aankomst vallen de enorme, verlichte ‘Youtube’ letters gelijk op, met de Ringvaart tijdens ‘golden hour’ als achtergrond. De ontvangst is in de Binnenstraat, waar iedereen een zwart siliconen armbandje krijgt die oplicht wanneer een show start. Om naar het volgende gedeelte in de Binnenstraat te gaan, moeten we over een soort virtuele ‘loper’ waar met speciale verlichting een opvallende entree wordt gecreëerd waar menig foto wordt gemaakt. De verschillende Bietenwasruimtes worden ingezet voor diverse experiences, er is een gave Tout Bien Pils-ruimte ingericht én er staat een fonkelende Volkswagen.

Foodcourt

Middenfabriek Oost is veranderd in een grote foodcourt, waar foodtrucks en stands staan met o.a. taco’s, ijs, friet en pasta. Voor ieder wat wils, op te eten aan een van de vele picknick-tafels. Wanneer de bandjes oplichten snelt iedereen zich naar de westkant van de Middenfabriek, waar diverse plenaire sessies en entertainment in de vorm van een dikke line-up op de planning staan. Tijdens de plenaire sessies spreken diverse influencers, creators en marketing guru’s over hun ervaringen met YouTube en hoe adverteren op het videoplatform bedrijven kan helpen te groeien.

Plenaire sessies en optredens

We horen bijvoorbeeld van Rutger Tuit, Industry Leader Brands & Agencies bij Google (het moederbedrijf van YouTube), wat de ontwikkelingen zijn op het gebied van YouTube en content. BookTube bijvoorbeeld, een subcategorie van YouTube die zich specifiek richt op (video)content rondom boeken. Nieuwe publicaties worden al vaak (betaald) onder de aandacht gebracht en het wordt genoemd als een bron van groei voor de uitgeversbranche. Spreker ‘The Book Leo’ is zo’n BookTuber die aanwezig is. Maar ook Selma Omari vertelt over haar ervaringen met YouTube, waarop ze dagelijks vlogt over haar leven. Na de plenaire sessies gaat het dak eraf met live optredens van Loreen, De Jeugd van Tegenwoordig en Afrojack, en opkomend talent als Rimon en Nnelg.

Duidelijk is dat YouTube zich blijft ontwikkelen, of het nu om muziek, vlogs of how-to-video’s gaat en inmiddels de grootste zoekmachine ter wereld is, na Google.

Video

Organiseer je eigen event

Wil jij de mogelijkheden voor jouw event bespreken? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met je mee!

Neem contact op