Home » Culy Food Festival

Culy Food Festival

Food Festival

Binnenstraat
  • Pop-up restaurantjes en foodtrucks
  • Food documentaires
Neem contact op
6000

Voor het festival waren we op zoek naar een locatie die goed bereikbaar is met trein en auto – dat is in Amsterdam niet te doen. Ook zochten we een locatie die rauw en ruig is, dus geen fancy ‘beursgebouw’. We kwamen al snel uit op de voormalige fabriekspanden van SugarCity: het ademt zo veel historie, het is zo stoer. Het festival zelf is ook wat ruig, zonder al te veel opsmuk. Het zou dan ook raar zijn om een gepolijste locatie te kiezen. SugarCity biedt zo veel stoerheid, wat ook weer heel goed past bij de Food Line-up Culy, Monique van Loon

Culy ging tijdens het Paasweekend van 2015 voor het eerst offline, in de vorm van een festival. Culy is dé online food inspiratie website van het moment. Het festival moest het gevoel van Culy.nl weergeven maar dan offline. In samenwerking met de Food Line-up werd de fabriek omgebouwd tot een culinair walhalla, met zowel een modern als retro decor en waar de steigerhout de boventoon voerde.

De Middenfabriek en Pulppersloods waren ingericht met diverse pop-up restaurantjes en foodtrucks, waaronder: de All-day Breakfast Club, Brandt & Levie, De Sapkar en Meneer Temaki. Naast lekker eten en drinken waren er ook verschillende bier-, wijn- en ciderproeverijen. Tevens was er een heuze Eetapotheek en konden kinderen hun eigen 3D-geprinte ijsjes versieren, terwijl de ouders genoten bij de Dilmah Thee & Toetjes bar. De Binnenstraat fungeerde deels als entree en doorloop en deels als bioscoop, waar de bezoekers weg zwijmelde bij food documentaires.

Naar verwachting keert het festival in het voorjaar van 2016 terug.

Bron foto’s: Culy.nl
Fotograaf: Sven Signe den Hartogh
Meer lezen over het Culy Food Festival? Ga naar Greater Venues en Overdose.

Video

Organiseer je eigen event

Wil jij de mogelijkheden voor jouw event bespreken? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met je mee!

Neem contact op