Home » SugarFactory te gast bij Hete Peper

SugarFactory te gast bij Hete Peper

Als evenementenlocatie zien we als team de meest fantastische events in allerlei soorten en maten voorbijkomen. Een geslaagd evenement begint bij een goed idee, een concept waarmee wij samen met een compleet team (externe) partners een onvergetelijke ervaring creëren. Onlangs waren we te gast bij een van SugarFactory’ preffered suppliers in catering; Hete Peper, die precies weet hoe de vork in de steel steekt…

Creatieve catering maakt indruk

Natuurlijk slaan we een lekkere bitterbal of canapé niet af. Maar wie écht indruk wil maken en een totaalbeleving wil neerzetten met zijn of haar event, denkt out of the box. Hete Peper is een cateraar die nét dat stapje extra doet en denkt in creatieve mogelijkheden. Wij werden vorige week uitgenodigd voor een tasting event, waarbij niet alléén onze smaakpapillen werden uitgedaagd, maar ook wijzelf! Als uitgangspunt had het creatieve team achter Hete Peper de popuaire Netflix serie ‘Squid Game’ gekozen. Wie de serie gezien heeft, weet dat het spelelement centraal staat en dat vertaalden ze moeiteloos in een foodconcept, waarbij wij als SugarFactory moesten ‘vechten’ voor ons eten.

Spelconcept maakt hongerig

We werden verwelkomd met ‘Annemaria Koekoek’, waarbij we ongezien naar de overkant moesten komen om ons drankje te bemachtigen. Eenmaal veilig in onze stoel werden we getrakteerd op prachtige, vegetarische sushi – spectaculair gepresenteerd in een schaal met rokend droogijs en gegarneerd met gouden sesamzaadjes.

Ook touwtrekken stond op het menu, waarbij het verliezende team in de keuken ‘moest’ meehelpen om een heerlijke appetizer klaar te maken (bestaande uit een crostini met kreeft en diverse, verrassende smaken. Net zoals in de serie kon een zenuwslopend spelletje ‘ppopgi prikken’ niet ontbreken. (Ppogi is Koreaans suikerwerk met daarin de vorm van een cirkel, driehoek, ster of paraplu erin gedrukt. Doel is het vormpje met een naald eruit te prikken zonder dat het vormpje breekt of beschadigd).

Bijkomen konden we tijdens het shared dining diner met planken vol dry aged Côte de Boeuf, gegrilde groene asperges, aardappeltjes en cherry-tomaatjes. Tot slot werden we getrakteerd op een prachtig dessert waarbij de uit de serie zo kenmerkende trappen ons bord domineerden, om vervolgens keihard te worden ingemaakt door ons bestek.

Event met een bite

Wij hebben eerste hand mogen ervaren en proeven hoe een creatief idee kan worden uitgewerkt in een prachtig resultaat, waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. Een weldoordacht concept waarbij alle facetten van een event worden ingezet om tot de juiste beleving te komen. Heb je zelf ook een gaaf idee voor jouw volgende evenement? Wij helpen je graag, onze industriële locatie leent zich perfect voor de meest uiteenlopende events. Ook hebben wij, net als onze preffered suppliers zoals Hete Peper, een dosis enthousiasme en passie om elk evenement uniek te maken.

Bedankt Hete Peper voor de gastvrijheid!

Organiseer je eigen event

Wil jij de mogelijkheden voor jouw event bespreken? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met je mee!

Neem contact op