Home » Project Playground: 23 Choices – Achter de schermen

Project Playground: 23 Choices – Achter de schermen

Nu de Eventex 2024 Global Awards voor de deur staan, komt “Project Playground: 23 Choices” naar voren als een van de koplopers met maar liefst vijf nominaties. John Linssen, Sales Manager bij SugarFactory en een van de strategische partners achter dit out-of-the-box-evenement, geeft ons een kijkje hoe het er achter de schermen aan toe ging.

 

De aanleiding voor het event

Terugkijkend wat het evenement heeft geïnspireerd, wijst John op de herstelfase van de evenementenbranche na de pandemie. Met het sluiten van locaties en vakmensen die uit nood op zoek gingen naar nieuwe functies, was er een dringende behoefte om de branche wakker te schudden. “We wilden een statement maken,” zegt John, “om onze veerkracht te laten zien en onze bereidheid om de branche samen met onze preferred partners stormenderhand te veroveren.”

De uitdaging aangaan met creativiteit en samenwerking

In de planningsfase ondervond het team de eerste hindernissen en John herinnert zich een cruciale realisatie: “We waren onze eigen klanten.” Hij legt uit dat het noodzakelijk was om verschillende petten op te zetten en een eventmanager in de arm te nemen om de activiteiten te stroomlijnen. Timing speelde ook een cruciale rol. John verwijst naar de vraag die ze zichzelf stelden: “Hoe krijg je zoveel mogelijk mensen uit de eventbranche bij elkaar op één specifieke datum en hoe verleid je ze op zo’n manier dat ze zeven uur met ons willen doorbrengen?’’

Centraal in het succes van het evenement stond een cultuur van creativiteit en samenwerking. “We zijn allemaal supercreatief en gunden onszelf de vrijheid om te creëren zonder grenzen’’, vervolgt John. Om structuur aan te brengen werden de taken onderling verdeeld zoals: communicatie, creatie, financiën, etc.

Waar fantasie en realiteit samenkomen

Het onderscheidend vermogen van het event ligt in het vermogen om een nieuwe manier van denken uit te lokken en gasten uit te dagen om (zichzelf) vragen te stellen die we soms liever onder het tapijt vegen. Door de werkelijkheid op ongebruikelijke manieren uit te vergroten, soms absurd of zelfs licht schokkend. “Project Playground: 23 Choices” heeft een niche voor zichzelf gecreëerd.

Meer dan alleen een nominatie

De nominaties vertegenwoordigen meer dan alleen lofbetuigingen; ze symboliseren de bevestiging van een collectieve visie en gezamenlijke inspanningen. John voelt zich “trots om deel uit te maken van dit creatieve team” en wijst erop dat SugarFactory als locatie alles belichaamde waar het evenement voor stond: een creatieve speeltuin.

In de bredere context van de Eventex Awards is Project Playground: 23 Choices een bewijs van wat er kan gebeuren als de samenwerking tussen verschillende partijen exemplarisch is.

Gevraagd op welke nominatiecategorie John het meest trots is, is dat ‘Positieve verandering’. “We wilden de boel echt wakker schudden”, legt hij uit, waarmee hij de ambitie van Project Playground benadrukt om een dialoog uit te lokken over dringende kwesties in de branche.

Kies voor avontuur!

Tot slot bedankt Linssen alle partners en in het bijzonder Charlot Enneking van Central Station Events voor haar centrale rol in de coördinatie van het evenement. Gevraagd naar de mogelijkheid om het evenement opnieuw te organiseren, besluit John: We zijn een creatief stel, dus herhaling van hetzelfde komt niet echt voor in ons vocabulaire… dat gezegd hebbende, er zijn nog zo veel ideeën die deze editie niet hebben gehaald, maar wél de moeite waard zijn om te onderzoeken…

 


Over de awards

Sinds de Eventex Awards in 2009 in het leven werden geroepen om creativiteit, innovatie en doeltreffendheid in de branche te vieren, is het de meest begeerde en herkenbare wedstrijd in de evenementenwereld – een symbool van topprestaties en uitmuntendheid.

De finalisten van 2024 zijn gekozen uit in totaal 1207 inzendingen uit 62 landen wereldwijd.

 De categorieën waarin “Project Playground: 23 Choices” genomineerd zijn:

  1. Positive change event
  2. Kick ass experience
  3. Immersive experience
  4. Experiential event
  5. Partner engagement

De winnaars worden bekendgemaakt op 7 mei 2024 om 14:00 uur (CET).

Over Project Playground: 23 Choices

Op dinsdag 29 augustus 2023 verwelkomde SugarFactory, aan de rand van Amsterdam, 270 eventprofessionals voor de tweede editie van “Project Playground: 23 Choices”. Samen met creatieve partners Boozed, Hete Peper, Plugged Live Shows, The Fireflies en Bazelmans AV creëerden zij een unieke en inspirerende ervaring waarbij bewustwording en keuzes maken centraal stonden.

Meer foto’s van Project Playground: 23 Choices bekijk je hier.

Organiseer je eigen event

Wil jij de mogelijkheden voor jouw event bespreken? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met je mee!

Neem contact op