Home » Maaike Drukker (MPS | food & design): “We staan bekend om de strakke organisatie bij grote en complexe evenementen”

Maaike Drukker (MPS | food & design): “We staan bekend om de strakke organisatie bij grote en complexe evenementen”

SugarFactory is een cateringvrije locatie. Desalniettemin adviseren onze accountmanagers klanten graag over catering, techniek en decor voor allerlei soorten evenementen. Op onze blog kun je kennismaken met enkele partners. Maaike Drukker, accountmanager bij MPS | food & design, bijt het spits af. Zoals een accountmanager betaamt, vertelt zij vol passie en gedrevenheid over haar werk.

Maaike, wat doen jullie precies?

“MPS | food & design, voorheen Martinair Party Service, creëert tot de verbeelding sprekende eventcatering. We starten altijd met het bedenken van een concept. De vraag die hierbij centraal staat is: welke beleving willen wij creëren? We staan verder bekend om onze flexibiliteit, het meedenken in een creatief catering concept en de strakke organisatie van logistiek, grote en complexe evenementen.

Wat zijn de belangrijkste trends binnen jullie vakgebied?

“Circulaire catering is dé trend van dit moment. Voedselverspilling, dat kan echt niet meer. We houden rekening met onze omgeving en toekomstige generaties, door steeds minder vlees en vis in onze gerechten te gebruiken, onze producten bij lokale leveranciers in te kopen en te bekijken hoe we verspilling tegen kunnen gaan. Daarnaast wordt ook de presentatie steeds belangrijker. Dit komt mede door Instagram en de vele kookprogramma’s, denk ik.”

Hoe onderscheiden jullie je?

“Details zijn ontzettend belangrijk bij een evenement, die zorgen voor de wauw-factor. Wij maken daarom voor elk evenement weer een op maat gemaakt plan, zodat het resultaat naadloos aansluit bij de specifieke wensen van onze opdrachtgevers. Ook onderscheiden wij ons door onze eigen poule van medewerkers. Sinds 2018 hebben we MPS | people, een poule van medewerkers in de bediening en hostesses waarmee wij samenwerken. We leiden iedereen zelf op, want we vinden het belangrijk dat een ieder die voor ons werkt, ons DNA uitdraagt.”

Wat vind je het leukst aan jouw werk?

“Het bruist bij ons van de energie. Daar houd ik van, positieve energie tilt alles naar een hoger niveau. Als accountmanager is bovendien geen dag hetzelfde. Ik ontmoet dagelijks nieuwe mensen, het is een dynamische functie en ik kan er mijn creativiteit in kwijt. Ook denk ik mee op strategisch vlak. Ik heb inmiddels voor veel verschillende opdrachtgevers mooie evenementen mogen verzorgen en daardoor bijzondere relaties opgebouwd. En mijn relaties continue blijven verrassen, dat geeft mij energie.”

 

Eten en drinken verbindt mensen, dat vind ik telkens weer leuk om te zien.

 

Hoe ben je in contact gekomen met SugarFactory?

“Wij hebben voor een van de eerste events bij SugarFactory ooit – dat was de introductie van het Twitter Nederland Team – de culinaire invulling mogen verzorgen. Ik weet nog goed hoe verbaasd ik was over de locatie. Het was zo indrukwekkend. De industriële sfeer is goed behouden gebleven en hoewel het een rauwe setting is, is het door de authentieke elementen toch enorm sfeervol. Ik merkte al snel dat deze groep enthousiastelingen enorm veel plezier heeft in hun werk. Ze zijn flexibel, in staat snel te schakelen en zetten net dat stapje extra. Ze hebben eenzelfde instelling als wij en daarom zijn we denk ik zo’n goede match.”

Wat is het meest bijzondere wat je hebt meegemaakt?

“Het event voor Google. MOVE, tegenwoordig The Oval Office, organiseerde de plenaire sessie compleet met heuse LED-tunnel. Onze medewerkers deelden, op hun beurt, bites uit op Oxboards. Niet alleen een hele beleving voor de gasten, maar ook voor onze medewerkers! Een ander memorabel event was de jaarpresentatie van SBS Broadcasting, waar onder andere het programma The Island werd gepresenteerd. Wij bedachten een culinair ‘Tarzan & Jane’-concept; een proeverij van insecten en bijzondere planten.” 

En hebben jullie nog bijzondere toekomstplannen?

“We zijn bezig met het opstarten van een nieuw label, waarmee we opdrachtgevers willen ondersteunen op meer ‘low-key’ evenementen. Natuurlijk staat goede kwaliteit nog steeds centraal, maar het serviceniveau ligt wat lager en we kiezen voor meer grab & go-items. Ook zijn wij continue bezig met het verbeteren van circulaire catering mogelijkheden in onze concepten. Met deze toekomstplannen denken wij nog beter in te kunnen spelen op de wensen en behoeften van opdrachtgevers.”

Meer informatie over MPS | food & design? Ga naar de website! Binnenkort introduceren we meer partners op onze blog. Kun je niet wachten? Neem dan alvast contact op met het SugarFactory team. We adviseren je graag.

Organiseer je eigen event

Wil jij de mogelijkheden voor jouw event bespreken? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met je mee!

Neem contact op