Home » Madelon Dollé (Fier & Fair): “Deel wat je eet, dan deel je je identiteit”

Madelon Dollé (Fier & Fair): “Deel wat je eet, dan deel je je identiteit”

Madelon Dollé maakt met haar bedrijf Fier & Fair mensen blij door middel van eten, drinken, inrichting en styling op events. Ze vertelt ons meer over interactie tussen gasten, een glimlach en herinneringen voor de lange termijn.

Madelon, hoe is Fier & Fair ontstaan?

“Ik werk 23 jaar in de wereld van high end corporate events. Tijdens mijn werk dacht ik geregeld dat de catering veel interactiever kon. Daarom begon ik met Fier & Fair. In Fier & Fair kan ik mijn passie voor mensen, verhalen, historie en witte truffel risotto uit Toscane kwijt. Fier staat voor ‘de trots van onze specialisten’. Fair staat voor eerlijk, duurzaam, lokaal, no-waste en transparantie. Wij creëren sociale interactie door middel van eten en drinken in een ontspannen setting en helpen bedrijven hiermee hun identiteit te tonen”.

Wat willen jullie bereiken?

“Samen eten, gewoon met elkaar aan tafel met wat goed en lekker is; eten en drinken zijn verbindende factoren. Oprecht mensen met elkaar verbinden door middel van eten en drinken met de juiste styling, dat is ons doel. Ongekunsteld, open, ontspannen en juist geen protocollen. Dat maakt dat mensen zich snel thuis voelen, welkom en senang. Ik krijg zoveel energie als ik gasten met een vette glimlach naar huis zie gaan. Daar doen we het voor. En het is een cadeau om dit vertrouwen van opdrachtgevers te krijgen. Wij mógen hun gasten een glimlach bezorgen.”

Wat maakt jullie anders?

“Thuis heb je geen ober met een stropdas. Thuis is waar je welkom bent zoals je bent. Je schenkt een glas wijn in voor elkaar, je neemt plaats aan de keukentafel en je vertelt oprechte verhalen met oprechte gerechten. Dit feestje ‘thuis’ is altijd ons uitgangspunt. Dit is erg waardevol voor organisaties die een boodschap, strategie of missie willen overbrengen, want deze aanpak legt de perfecte voedingsbodem. De boodschap landt, borrelt en verankert zicht bij de gasten. Wij zeggen altijd: deel wat je eet, dan deel je je identiteit.”

Styling is ook jullie expertise, vertel daar eens wat meer over.

“Naast de verbinding door middel van eten en drinken in de juiste sfeer, is styling van grote toegevoegde waarde. Wij verzorgen de styling tot in de puntjes, zonder dat het geregisseerd wordt. Styling met een strik erom, noemen we dat. Natuurlijk is er ook veel attente bediening aanwezig tijdens onze events, maar het gekke is dat wanneer je een stapje terug doet in zichtbaarheid, er meer tussen de gasten onderling gebeurt.”

Events waar de juiste sfeer voor sociale interactie en het delen van kennis wordt gecreëerd, zijn op dit moment van levensbelang voor organisaties.”

Hoe ben je in contact gekomen met SugarFactory?

“Vier jaar geleden kregen we opdracht van een groot bedrijf om mee te denken over de verzorging van een event waarbij mensen met elkaar in contact zouden komen om kennis te delen. De ongepolijste ruimtes van SugarFactory bleken de perfecte basis voor de sfeer die we wilden neerzetten; rauwe congressetting, festivalsfeer en vette party. De samenwerking met SugarFactory omschrijf ik als open, eerlijk en vakkundig. Het team is heel kritisch, met als doel het voor gasten nog beter en voor klanten nog efficiënter te maken. Ze denken echt met je mee.”

Wat is de belangrijkste ontwikkeling in de markt in jouw ogen?

“Wat de afgelopen jaren duidelijk is geworden is dat niets zeker is voor lange tijd. Organisaties ondervinden steeds hevigere concurrentie. Vaak vanuit onverwachte hoek. Dit dwingt bedrijven tot het aanpassen van hun businessmodel. Dit heeft vanzelfsprekend veel invloed op de werknemers van deze bedrijven. Samen moeten zij nieuwe uitdagingen te lijf gaan. Maar dit kan alleen als mensen elkaar vinden, communiceren en ervaringen en ideeën delen. Events waar de juiste sfeer voor sociale interactie en het delen van kennis wordt gecreëerd, zijn daarom op dit moment van levensbelang voor organisaties.”

Wat zijn jullie toekomstplannen?

“Fier & Fair maakt momenteel een stormachtige groei door. We willen nog verder professionaliseren door steeds bekwamere specialisten aan ons te binden. En gasten van SugarFactory laten genieten van deze specialisten. Wat je deelt, wat je drinkt, met wie en in welke setting draagt bij aan de identiteit van een bedrijf. Bij SugarFactory, dat puurheid en eerlijkheid ademt, werkt dit complementair.”

Meer informatie over Fier & Fair? Ga naar de website! Binnenkort introduceren we meer partners op onze blog. Kun je niet wachten? Neem dan alvast contact op met het SugarFactory team. We adviseren je graag.

Organiseer je eigen event

Wil jij de mogelijkheden voor jouw event bespreken? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met je mee!

Neem contact op