Home » Wereldpremière Volkswagen T-Cross

Wereldpremière Volkswagen T-Cross

Productpresentatie

Binnenstraat Bietenwasruimte
  • Pre-cocktail
  • Productpresentatie & interviews
  • Borrel
Neem contact op
200

Op donderdag 25 oktober beleefde de gloednieuwe Volkswagen T-Cross zijn wereldpremière. Dat gebeurde op drie plekken op de wereld: Shanghai, Sao Paulo en… bij SugarFactory in Halfweg! In onze Middenfabriek kwamen meer dan 200 internationale journalisten bijeen voor de lancering van de compacte SUV.

Groots ontvangst

Dat we niet om de nieuwe T-Cross heen kunnen, bleek al bij aankomst op de parkeerplaats van SugarFactory. Hier stonden namelijk metershoge T-Cross letters, geïnspireerd op de I Amsterdam letters op het Museumplein. Via een speciale glazen deur, die achter de letters zichtbaar werd, betraden de genodigden de voormalig suikerfabriek. In de langwerpige L-vorm Binnenstraat en de aangrenzende Bietenwasruimte, waar industriële steunpilaren en de originele bietencentrifuges als decor dienden, werden zij ontvangen met een heerlijke welkomstcocktail.

Opening

Daarna mochten de genodigden plaats nemen op de tribunes, die aan weerszijden van de Middenfabriek waren opgebouwd. Wat direct opviel was de lange led-lichtstraat, die de twee tribunes van elkaar scheidde. Ook de hoogte van de event ruimte werd volledig benut. Op de metershoge led-schermen werd bij binnenkomst de nieuwe brand video afgespeeld. Nadat iedereen een plekje had gevonden, ging er een spectaculaire lichtshow van start. De lichtshow werd ondersteund door een krachtig optreden van een aantal drummers, die zich op de trappen naar de eerste verdieping hadden verzameld.

Volkswagen Newsroom: “Industrial charm with bare steel girders, brick walls and ceilings as high as cathedrals, all of it smelling of toil and exertion. The ideal location for someone who describes himself by saying, “I am cool!” In other words, the ideal location for the world premiere of the T-Cross.”

Productpresentatie

Dat Volkswagen voor deze lancering alles uit de kast trok, dat was de genodigden wel al duidelijk. Tijdens de lichtshow opende het bovenste gedeelte van de led-schermen zich, zodat het publiek het optreden van de drummers kon aanschouwen. Nu opende ook het onderste gedeelte van de schermen zich en kwamen Ralf Brandstätter (Chief Operating Officer Volkswagen Brand, Member of the Board of Management for Procurement Volkswagen brand), Klaus Bischoff (Head of Design Volkswagen Brand) en Andres Krüger (Head of Product Line Small) elk in een T-Cross de lichtstraat oprijden om vervolgens de nieuwe T-Cross te presenteren. Hun verhaal werd visueel ondersteund door projecties op de lichtstraat, bijvoorbeeld om de lane assist functionaliteit van de auto te demonstreren.

Let me touch it!

Na de presentatie mochten de genodigden zelf een kijkje nemen in de auto. De laadruimte, beenruimte achter, de bijzonder verlichting achter… De auto werd uitgebreid geïnspecteerd en gefotografeerd. In de Binnenstraat konden de genodigden nog even napraten onder het genot van een hapje (Asian street food) en een drankje, voor zij aan hun reis terug naar huis begonnen.

Fotografie: Volkswagen persmateriaal, Dishtales via Hete Peper Catering.
Organiseer je eigen event

Wil jij de mogelijkheden voor jouw event bespreken? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met je mee!

Neem contact op

Gerelateerde cases