Home » Dit zijn dé catering trends voor bedrijfsevenementen in 2018

Dit zijn dé catering trends voor bedrijfsevenementen in 2018

Een evenement is pas echt geslaagd als bezoekers lekker hebben gegeten en gedronken. En naast lekker moet het mooi zijn, want vandaag de dag is het publiek meer dan ooit bezig met voeding én een mooie presentatie daarvan. Daarom zetten we de food catering trends van 2018 voor je op een rijtje.

Klassiekers in de mix

Een belangrijke trend dit jaar zijn klassieke, nostalgische gerechten met een moderne twist. Als het om eten gaat, raken sommige items nooit echt uit de mode. Zo ook de hamburger niet. Maar dit jaar wel met een hippe en het liefst gezonde topping. Een andere trend is buffetten eruit en kleine gerechten er in. Meer gangen en variatie en dus meer kans om iets nieuws te proberen. Dus ga wel voor de mini variant van die hamburger.

Vernieuwende cocktailrecepten

Steeds meer restaurants serveren passende cocktails bij hun gerechten. Dit samenspel tussen hapje en drankje gaan we ook terugzien op events. Wij zijn fan, want cocktails kunnen het thema van het evenement of het seizoen perfect weerspiegelen. 91% procent van de barmannen geeft ook aan groente te gaan gebruiken in hun cocktails en niet alleen als garnering. De keuze valt op niet-traditionele groenten zoals wortel, pompoen, radijs en groene bonen.

Bloemenboeket op je bord

Bloemen dienen niet alleen meer ter decoratie van een evenement, maar komen ook op je bord terecht. Een gerecht gedecoreerd met eetbare bloemen is een instant kunstwerkje, en wanneer goed gecombineerd smaken bijvoorbeeld lavendel, vlierbloesem en oranjebloesem echt heerlijk. Trust us!

Vegetarische & vegan event catering

De consument vindt gezonde voeding steeds belangrijker. En wat is bovendien de invloed op het milieu? De plantaardige keuken wint daarom aan populariteit. Vergeet bij het samenstellen van je menu vegetariërs, veganisten en andere voedingsalternatieven niet. Vleesvervangers en ingrediënten en gerechten uit het Midden Oosten zijn favoriet. Van falafel en hummus tot groentekebab en tikka masala garnalen.

Creatieve event catering

Zoals we al even aanstipten is de presentatie minstens zo belangrijk. Kookprogramma’s op televisie en prachtige Instagram feeds vliegen de consument immers om de oren. Wat denk je van soep in reageerbuisjes, een muur van donuts, falafel in een rijstmandje of houten kistjes voor de minihamburgers? Net alsof het supervers van de lokale markt komt. Onze cateraars denken graag met je mee.

Catering SugarFactory

Goed om te weten is dat je jouw event kunt vormgeven met leveranciers waar je het liefst mee werkt. Werk je liever met cateraars die alle ins en outs weten over onze locatie? Wij hebben een aantal vaste leveranciers waar wij graag mee samenwerken en adviseren je dan ook met plezier. Voor meer informatie, mail of bel ons gerust.

Organiseer je eigen event

Wil jij de mogelijkheden voor jouw event bespreken? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met je mee!

Neem contact op