loading language...
13.04

Post-rock, shoegaze tot dreampop in Sugarfactory

THE ILLS – 18/04/2017

In 2008 begonnen The Ills als een slaapkamer project in Bratislava, nadat ze telkens in de pauze van het spelen op de Playstation allerlei instrumenten in de kamer oppakten en er op begonnen te spelen. Vaak wordt de band in het post-rock straatje gestopt, terwijl ze eigenlijk ook zeer zeker passen in de shoe gaze scène met elementen uit math-rock en progressive rock in hun nummers. Ze worden voornamelijk karakteriseert door hun live optredens, waar hun muzikale vaardigheden en intense sferen – gecombineerd door intieme stukken, hun punk uitstraling en hardcore-achtige tonen- allemaal tot hun recht komen. Op 18 april komen ze naar de Sugarfactory Amsterdam, en geven ze een liveshow waar je stiekem gewoon een keer geweest moet zijn. Luister hier naar muziek van The Ills.

Locatie: Sugarfactory (kleine zaal)
Datum: Dinsdag 18 april
Tijden: 20.00u tot 22.30u
Tickets: €9,-

 

 

THE JAPANESE HOUSE – 29/04/2017

Er hing lange tijd een zweem van mysterie rondom The Japanese House. De 21-jarige Amber Bain koos de naam zorgvuldig omdat ze zo aan het begin van haar carrière niet gedefinieerd wilde worden door naam en sekse. Het gaat immers om de muziek, vindt ze. Ook haar heftig gelaagde en soms vervormde androgyne stem verraad niet altijd dat het hier om een vrouwelijke artiest gaat. Daar komt nog bovenop dat er lange tijd geen foto’s van haar beschikbaar waren: “because I really hate having my photo taken – it genuinely scares me”.

Het draagt alleen maar bij aan de dromerige, soms spookachtige sound die ze zelf omschrijft als “warm, dream-pop sounds that wash over the listener like you’re standing in the ocean getting taken over by the waves”. Labelgenoten George Daniel & Matt Healy van The 1975 bogen zich over de productie van haar drie tot nu toe uitgebrachte EP’s en namen haar meerdere malen mee op tour. De laatste EP ‘Swim Against The Tide’ kwam afgelopen november uit op Dirty Hit, een debuutalbum is in de maak. Luister hier naar muziek van The Japanese House.

Datum: Zaterdag 29 april
Locatie: Sugarfactory (grote zaal)
Tijden: 20.00u tot 23.00u
Tickets: € 13,-

 

 

HAPPYNESS + FAZERDAZE – 11/05/2017

Happyness (UK) brengt hun lekker lome en fuzzy slackerpop op 11 mei naar de Sugarfactory. Dit is dan ook het enige Nederlandse concert van de aankomende tour, naar aanleiding van de nieuwe plaat die uit komt op 7 april. In 2013 brak Happyness door met hun debuut single ‘It’s On You’, wat meteen een enorme hit werd. Dit resulteerde in het volledige album ‘Weird Little Birthday’, wat op meerdere eindejaar-album lijsten terecht kwam in 2014. Wereldwijde tours, een NME award en miljoenen Spotify luisteraars verder, onthult de band nu eindelijk de details van hun volgende avontuur.

Fazerdaze (NZ) ofwel Amelia Murray uit Nieuw-Zeeland heeft niet alleen Down Under, maar ook hierboven al veel bereikt, nog voordat haar debuutalbum dan eindelijk uit is. Haar EP uit 2014 werd al geprezen door het Engelse NME, speelde met Unknown Mortal Orchestra en Connan Mockasin, en werd uitgenodigd voor de Red Bull Music Academy in Montreal in 2016. Maar dat is geweest. Op 5 mei verschijnt dan het debuut, Morningside, op het legendarische Flying Nun Records via Grönland in Europa.

Luister hier naar muziek van Happyness.
Luister hier naar muziek van Fazerdaze.

Datum: Donderdag 11 mei
Locatie: Sugarfactory (grote zaal)
Tijden: 20.30u tot 23.00u
Tickets: €12,-

 

 

SUBBACULTCHA PRESENTS: VAADAT CHARIGIM – 26/05/2017

Vaadat Charigim is een shoegaze/dream pop trio dat werd gevormd in 2012 in Tel Aviv, Israël. ALLMUSIC GUIDE beschreef hun geluid als ”een heilige kruising van Drive’s weemoedige dromerigheid en Slowdive’s langdurige slowmotion-gitaar waas.” Sinds hun ontstaan in 2012, heeft de band de Israëlische rockscène flink beïnvloed, mede door het aantal covers die zijn gemaakt van hun debuut LP en de snelle toename van Internationale volgers. De band ontving veel Internationale lof, ondanks het feit dat al hun nummers volledig worden gezongen in het Hebreeuws- een ongekende prestatie voor een Israëlische rockband. Hun eigen geluid vloeit voort uit een unieke mix van lokale Israëlische rock uit de jaren ’80 en ’90, gecombineerd met Internationale Indie rock uit diezelfde tijd, evenals de drang naar de Hebreeuwse taal, met al zijn esthetische en ritmische eigenaardigheden. Voordat de band naar het Spaanse festival Primavera vertrekt, geven ze eerst nog een intieme show in Sugarfactory’s kleine zaal op vrijdag 26 mei. Luister hier naar muziek van Vaadat Charigim.

Locatie: Sugarfactory (kleine zaal)
Datum: Vrijdag 26 mei
Tijden: 20.00u tot 22.30u
Tickets: €10,-

 

 

THE DAILY INDIE PRESENTS: MOLLY BURCH – 12/06/2017

Molly Birch werd op jonge leeftijd al blootgesteld aan kunst. Ze groeide op in Los Angeles, waar haar vader werkte als schrijver/producent was en haar moeder als casting director. Hierdoor werd haar jeugd al gevuld met oude Hollywood musicals en invloeden als Patsy Cline, Billie Holiday en Nina Simone. Toen ze ouder werd, vertrok ze naar de Universiteit van North Carolina in Asheville om daar jazz en zang te studeren. ”Ik was altijd erg geïnteresseerd in zingen, voordat ik met songriten begon. Ik had ook niet altijd de zelfverzekerdheid om te schrijven,” verteld Molly. ”In het begin was het meer het vinden van het juiste lied bij mijn stem.” En die stem is het allereerste wat je opvalt als je naar haar debuut album luistert, genaamd Please Be Mine. Het is rokerig, met een ongelooflijk bereik, wat moeiteloos doet denken aan haar vroege invloeden. In Asheville ontmoet Burch gitarist Dailey Toliver, die mee speelt op haar debuut album en mede voor inspiratie heeft gezorgd. Luister hier naar muziek van Molly Burch.

Locatie: Sugarfactory (Kleine zaal)
Datum: Maandag 12 juni
Tijden: 20.00u tot 22.30u
Tickets €10,-

 

Blijf op de hoogte

meld je aan en hoor als eerste over de laatste nieuwtjes en de leukste feestjes...