loading language...
08.03

Live- en clubtips van programmeurs Ilana en Maralina

In het voorjaar van 2018 zijn opvallend veel vrouwelijke dj’s, bands en solo-artiesten op het podium van Sugarfactory te zien. De man-vrouwverhouding van zowel het live- als clubprogramma is daardoor heel goed in balans en daar zijn we hartstikke trots op. Onze programmeurs Ilana en Maralina stellen op Internationale Vrouwendag graag een paar van deze heldinnen aan je voor.

Liveprogrammeur Ilana tipt:

L.A. Witch
“Wat is er niet cool aan deze band eigenlijk? Zodra ik het nummer ‘Untitled’ aanzet gaat er in m’n hoofd een pickup truck rijden door de woestijn van Californië. Broeierig mengsel van garagerock, donkere blues, eighties shoegaze en nineties undergroundrock. Heerlijk!”

Lucy Dacus
“Lucy Dacus kwam ik voor het eerst tegen op de line-up van SXSW en ik was op slag verliefd. Haar teksten nemen je mee in onzekerheden waarvan je zelf niet eens wist dat je ze had, maar altijd op een soort luchtige komische manier. Night Shift van de nieuwe plaat is een van de mooiste break-up liedjes ooit. Ik kijk er ontzettend naar uit om Lucy te mogen verwelkomen in Sugarfactory.”

Katie Von Schleicher
“Je hebt van die albums die een bepaald nostalgisch gevoel oproepen en daardoor fungeren als een soort soundtrack. Shitty Hits is er zo één die je gerust honderd keer in de trein kunt aanzetten. Gave stem: gruizig maar tegelijkertijd ook heerlijk zonnig met een jarenzeventig-feel. Wie van eigenzinnige artiesten als PJ Harvey en Aldous Harding houdt moet Katie ook zeker even checken.”

Clubprogrammeur Maralina tipt:

Julia Govor
“Julia viel mij op via haar fabric podcast die zij 3 maanden geleden heeft uitgebracht en ik was meteen verliefd op haar sound. Ik wilde haar een goede plek bieden om ook haar talent te kunnen uiten, aangezien zij nog niet echt vaak in het Amsterdamse nachtleven heeft gestaan. Om het nog specialer te maken, hebben we besloten om haar de nacht van 30 maart helemaal te laten cureren.”

Volvox
“Ik vind Volvox al een tijd lang een toffe sound hebben: het is nieuw, verfrissend en vertegenwoordigt erg het geluid van deze tijd. Daarnaast heb ik haar al een tijd gevolgd door het Discwoman Movement, die vrouwen naar voren pushen in de muziekscene. Zij staat hier 7 april met een complete vrouwelijke line-up, die zij zelf ook heeft gecureerd. Met haar draaien Bloody Mary uit Berlijn en Rebelle uit Amsterdam.”

Mor Elian
“In mei strijkt het legendarische platenlabel Hypercolour neer in Sugarfactory, waar ook Mor Elian zal draaien. Ik heb haar uit het programma gepikt omdat zij wederom een speciale sound vertegenwoordigt die niet veel wordt uitgevoerd. Ze kan heel experimenteel worden, maar heeft alsnog een warme dansbare sound: vrouwen kunnen dit naar mijn mening erg goed.”

Blijf op de hoogte

meld je aan en hoor als eerste over de laatste nieuwtjes en de leukste feestjes...