loading language...
29.12

LIVE/ Begin 2018 goed met Sugarfactory’s highlights

Afgelopen jaar was in Sugarfactory meer livemuziek te horen dan ooit tevoren. Goed nieuws: ook in 2018 worden er volop bands en artiesten neergezet, van veelbelovende groepen als Superorganism tot grotere artiesten als Andy Burrows. Onze highlights voor de komende maanden nog even op een rij. Tip: check onze playlist op Spotify en ontdek onze nieuwste acts.

Brand new bands // Fresh sounds
Het voorjaar van Sugarfactory staat in het teken van gloednieuwe bands met een opvallende en innovatieve sound. De 8-koppige groep Superorganism is hier een perfect voorbeeld van: met baanbrekende, speelse liedjes veroveren ze snel de festivals en Spotify-playlists. Ook te zien: Gengahr, Lucy Dacus, Bearcubs, Puma Blue, Katie Von Schleicher en meer.

Foto: Michael Kattenbeld

Adembenemende concerten in De Waalse Kerk
Ook in 2018 presenteert Sugarfactory concerten in De Waalse Kerk, een prachtige concertlocatie midden in het centrum van Amsterdam. Met op 24 januari de donkere folk van Ierse singer-songwriter Adrian Crowley en op 6 april de mix van indiepop en klassieke muziek door violiste Hannah Epperson uit Canada. Meer bevestigingen voor de kerk zijn op komst!

Ook in Sugarfactory: grote Eurosonic Noorderslag-beloftes
In Sugarfactory zijn begin 2018 meerdere Eurosonic Noorderslag-grote beloftes te bewonderen. Superorganism wordt door internationale media het meest getipt voor het festival, de 23-jarige zanger Keir is veelbelovend vanwege zijn unieke stem en singer-songwriter Hak Baker maakt een triomfantelijke mix tussen reggae, indie en Engelse folk. Ook de Nederlandse band Jagd is geselecteerd en wordt geroemd om de ‘harde indieliedjes on speed’.

Foto: Renske Vrolijk

Specials: van sciencefictionfestival tot het Concertgebouworkest
Begin februari staat er iets heel speciaals te gebeuren, dan vindt namelijk het allereerste niet-Westerse sciencefictionfestival ter wereld plaats in Melkweg en Sugarfactory. Meer informatie over Other Futures Festival is hier te vinden. Ongeveer een week later nemen de musici van het Concertgebouworkest onze grote zaal over tijdens RCO Club Night.

In januari te zien in Sugarfactory:

KEIR (UK)
donderdag 18 januari
Onderscheidende vocalist met eclectische indiepop

ROBIN BORNEMAN
dinsdag 30 januari
Donkere folkrock met ‘whiskey voice’

GRAPELL (SE) + LE MANOU (BE)
woensdag 31 januari
Zwoele, soulvolle popsound

>>> Klik hier om de volledige live-agenda te bekijken <<< 

 

Blijf op de hoogte

meld je aan en hoor als eerste over de laatste nieuwtjes en de leukste feestjes...