loading language...
13.03

Sinkane presenteert nieuw album in Sugarfactory

Sub-Sahara pop, shoegaze, afro-rock, electronica, krautrock en alles daartussenin— het nieuwe album ‘Life & Livin’ It’ is een welkome reminder aan de kracht van positieve muziek in onbehaaglijke tijden. 

Op zaterdag 1 april komt de band voor hun enige Nederlandse clubshow naar Sugarfactory te Amsterdam.

Hoop is de boodschap, Kulu Shi Tamaam (“everything is great” in het Arabisch) de strijdkreet, Sinkane’s nieuwe album –genaamd ‘Life & Livin’ It’- had niet op een beter tijdstip kunnen komen volgens The Guardian: “Een meeslepende reminder aan de verheffende kracht van muziek in het huidige politieke klimaat”. “If we don’t have hope we’re just gonna wallow in our own filth”, verklaart Ahmed Gallab aan Noisey. NPR MUSIC schrijft: ‘’Ahmed Gallab mixt de electro-sound van William Onyeabor met early-’70s Motown en Afrikaanse rock. Een album doordrenkt van positiviteit, hoop en hooks die je niet meer uit je hoofd krijgt.’’ Op BBC6 Radio werd het album gebombardeerd tot Album Of The Day en bij Stereogum tot Album Of The Week.

Sinkane is de hypnotiserende afrofunkband van de Afrikaanse multi-instrumentalist Ahmed Gallab, geboren in Soedan, maar al sinds zijn jeugd woonachtig in de Verenigde Staten. Met het veel geprezen album ‘Mean Love’ (2015) speelden ze zo’n 166 shows in 20 landen en verspreidden zo het Sinkane-evangelie over de wereld. In dezelfde periode leidde Ahmed The Atomic Bomb Band – de gevierde 15-koppige band die de muziek van ongrijpbare Nigeriaanse electro-funk maestro William Onyeabor opnieuw uitbracht. Met afwisselend David Byrne, Damon Albarn, leden van Hot Chip, LCD Soundsystem, The Rapture, Jamie Lidell en de legendarische jazzmuzikanten Pharoah Sanders en Charles Lloyd in de gelederen, volgde ook hier een intensieve tour.

Al dat reizen brengt de band nog dichter bij elkaar. Gallab besloot dan ook om dit keer niet alleen de studio in te duiken voor de opnames van het nieuwe album Life & Livin’, maar bassist Ish Montgomery, drummer Jason Trammell, guitarist Jonny Lam mee te nemen. De funk en soul grooves zijn nog altijd duidelijk aanwezig, evenals de sprankelende melodieën met wortels in de sub-Sahara van Afrika, maar het plezier en de directheid van een Sinkane live-show staan op dit album duidelijk centraal. Terwijl hij ooit zong het gevoel te hebben op de planeet Mars (2012) te zijn, is Ahmed nu stevig verankerd op aarde. Hij is niet langer op zoek naar een thuis, maar heeft er één voor zichzelf gecreëerd.

Op 1 april zal de band het nieuwe album presenteren tijdens hun enige Nederlandse clubshow in de Sugarfactory te Amsterdam. Support wordt verzorgd door de Zweedse producer sir Was.

Sinkane, support sir Was
01 april 2017
Aanvang 20.00u
Tickets: € 12,50
Sugarfactory, Amsterdam
Tickets verkrijgbaar via: https://www.sugarfactory.nl/event/sinkane/tickets/1132/

Blijf op de hoogte

meld je aan en hoor als eerste over de laatste nieuwtjes en de leukste feestjes...