loading language...
05.12

Interview: Bas Dobbelaer, Lucky Done Gone & Will Oirson

Good things come in threes: drie vrienden – drie delen – drie tracks. Will Oirson, Lucky Done Gone en Bas Dobbelaer draaien aankomende zaterdag all-night-long in Sugar Factory, en dat is iets speciaals. De eerste keer dat de drie getalenteerde dj’s het concept van samen draaien uitprobeerden stond het strand van Woodstock69 vol. Aanstaande zaterdag zwaaien ze de scepter aan de Lijnbaansgracht. 

We namen de heren apart en deelden de nacht op in drie delen: een begin, een middenstuk en een eind. “Wat wordt het plan?”

——————————————

Het begin:
Bas komt al snel met ‘Pub – Summer’ aanzetten als opener van de nacht. “Een track die eigenlijk nog net iets langer mag duren dan zijn 16 minuten. Er zijn maar weinig platen die voor mij het gevoel van een opening kunnen omvatten,” vertelt Bas, “maar Pub is hier voor mij in geslaagd.” Summer is een track die vanuit alle hoeken continu blijft terugkomen en dat maakt het voor Bas een favoriet!

Voor Lucky Done Gone (aka Gijs) is de keuze ook simpel. “A2’s Prins Thomas!” Deze plaat creëert een prachtige spanningsboog die volgens Gijs perfect is voor in het begin van de avond. “Doordat de percussie invloeden blijven veranderen, zal je verlangen naar meer.”

En dan hebben we nog onze resident Will Oirson (aka Willem). Willem is een “sucker” voor emotionele pads en heeft een track gekozen die erop drijft. “Samen met de percussie sequence (let op de fijne panning effecten!) maakt dit voor mij de perfecte opener.”

——————————————

Het midden:
Als de nacht op dreef is, wordt het natuurlijk tijd voor een andere sfeer. Het tempo mag erin.

Bas draagt voor het tweede deel van de avond de track Trans Format van Valentino Mora aan. Valentino stond vorige maand nog in Sugar Factory, maar van Bas mag zijn muziek vaker gedraaid worden. “De plaat is al een tijdje uit op vinyl, maar werd laatst ook digitaal uitgebracht. Met trippy delays, continu veranderende sequence met een constante groove is Trans Format niet per se een opvallende track, maar is hij wel perfect voor het moment.”

Gijs verteld vaak op zoek te gaan naar een drive of een groove die past bij de sfeer van de avond. “De track Gypsy van Funk De Fino past precies in dat plaatje. Met de specifieke drive van dit nummer zal je aandacht niet snel wegvliegen. Deze onbeschrijfelijke plaat is een perfecte track voor op het midden van de avond.”

Willem verteld dat percussie de way to go blijkt om dansvloeren uit de opwarmsessie te krijgen. “Dorisburg’s remix van Baaz’ track Endori bevat eigenlijk alles om een perfecte aanjager te zijn: stuwende baslijn, sterk ritmische sectie en een vorm van de juiste hoeveelheid ingetogenheid.”

——————————————

Het einde:
Aan al het goede komt ook een eind.

Bas oppert Overmono’s iii’s Front als zijn laatste plaat. “Een track die het publiek met veel geweld wakker zal schudden. Naast het geweld van de plaat maakt deze track ook nog ruimte voor warmte die je het besef van tijd doet vergeten.”

Gijs grijpt graag terug naar de 90’s en weet ons ineens te verrassen met de Luv Dubs remix van Rollo Goes Camping. “Deze track graait diep in je ziel, om je laatste beetje energie eruit te dansen. Eigenlijk wil je niet dat deze track ooit eindigt!”

Om de het energielevel hoog te houden kijkt Willem vaak naar de UK. “De Engelse allesverwoestende subs kunnen een dansvloer vaak nog een laatste energieboost geven. Deze is net iets minder zwaar op de maag dan Hodge’s verdere werk, maar daardoor juist zo pakkend voor een groot publiek.”

——————————————

Aanstaande zaterdag, 8 december, staan Lucky Done Gone, Bas Dobbelaer en Will Oirson weer voor een keer sámen op één podium. Voorverkoop tickets zijn een tientje en hier verkrijgbaar: bit.ly/2PVqIfm

Blijf op de hoogte

meld je aan en hoor als eerste over de laatste nieuwtjes en de leukste feestjes...