loading language...
di 22.05

THE REAL DEAL

Live
indierock, folk, americana, pop, punkrock
uitverkocht

Het moment is daar. Welkom bij de allerlaatste aflevering van THE REAL DEAL, de show waarin drie kandidaten strijden voor een felbegeerd diploma. Finalisten Sam Spoorenberg, Olivier Lucas en Abel Tuinstra presenteren u vijf sensationele bands waarvan de kans groot is dat u ze nog nooit eerder zag. Wie trekt er aan het kortste eind en wie pakt de hoofdprijs? Wie eindigt als fake news en wie wordt THE REAL DEAL?

NYNDE
Gevormd rond het koppel Nynde de Wit en Samuel Spoorenberg brengt de Haagse band NYNDE een geheel eigen mix van indierock, folk en americana. Zangeres Nynde is live een energieke frontvrouw en geeft de songs oprechte emotie waarmee ze menig luisteraar weet te raken. Haar frisse leadvocalen gecombineerd met fijne backings, catchy melodieën en surfy gitaarwerk zorgen voor een warm en harmonisch geheel. Omdat NYNDE zowel intiem akoestisch als krachtig met volledige band kan spelen, heeft elk optreden een dynamische en unieke sfeer.
> Luister hier 

Dan August
Dan August bestaat uit 5 jonge mannen die elkaar hebben ontmoet in Amsterdam. Ze maken frisse popmuziek met Americana invloeden. Geïnspireerd door bands uit de jaren 70 maakt Dan August opgewekte uptempo songs, meeslepende ballads, vocale harmonieën, catchy piano en gitaar hooks, een ijzersterke ritme sectie en een scheurend Hammond orgel maakt een energieke dynamische show.

Suikerbeat 
Simpel of doorklievend, kinderlijk of zwaarmoedig, de Nederlandse teksten van Suikerbeat spreken tot de verbeelding. De frontvrouw die ook de dragende beats verzorgt wordt op het podium ondersteund door twee synthspelende mannen met precies genoeg schijt. Brokkelende coupletten, pompende refreinen en een masterclass multitasken. Check de EP nasmaak, check het live, check het!
> Luister hier 

Very Good Friends 
Very Good Friends brengt extreem compacte drieminutenprog. Het is te snel, te hard en over voordat je het weet. De melodieën zijn een aanslag op je zintuigen en de teksten een aanslag op je geweten. Om het allemaal wat verdraaglijker te maken, bestaat de band uit slechts drie mensen die prima weten wat ze doen. Meezingen is onmogelijk, maar toch blijft de muziek in je hoofd hangen alsof die altijd al bestond.

STiCKFiGS
STiCKFiGS is een powertrio bestaande uit Sam Spoorenberg (zang/gitaar) Eelco Lassche (bas) en Olivier Lucas (drums). De band vloeide voort uit de 4-koppige punkrockgroep Fexet waarin ze alledrie acht jaar lang actief waren. Na verschillende tours door Europa en meerdere releases achter de rug besloot de band voor onbepaalde te stoppen. Een jaar later begonnen de jongens, met frisse moed, een nieuwe naam en nieuwe songs, weer vanaf nul. Dit maal als punkrocktrio met het doel hun nieuwe muziek naar een hoger level te tillen. Hun nummers zijn hard, snel, luisteren goed weg maar zijn tegelijkertijd verrassend complex voor het genre waarin ze zich bevinden. Met een constant schommelende balans tussen toegankelijkheid en gekte creëert STiCKFiGS een zeer fris en vernieuwend geluid binnen de punkwereld waarmee ze vastberaden zijn, de wereld op z’n kop te zetten.

Blijf op de hoogte

meld je aan en hoor als eerste over de laatste nieuwtjes en de leukste feestjes...