loading language...
ma 01.10

GEANNULEERD: The Ramona Flowers (UK) e.a.

+ The Ninth Wave (UK) + Danny Goffey (UK) - Gepresenteerd door Distiller Records

Live
rock, post-punk, new wave
afgelast

LET OP: dit concert is geannuleerd. “Due to circumstances completely out-with our control we’ve had to postpone our Euro Tour dates until later in the year/ early 2019, we will however still be playing two shows at Reeperbahn on 19th and 21st September.” Kaartkopers ontvangen een mail met verdere informatie.

Het Londonse platenlabel Distiller Records presenteert een avond met een line-up van drie opkomende acts: The Ramona Flowers, The Ninth Wave en Danny Goffey.

The Ramona Flowers (UK)
Een ontmoeting op een chic verkleedfeest en een gedeelde zoektocht naar de ‘sweet spot’ tussen rock en elektronica leidde in 2012 tot de vierkoppige band The Ramona Flowers. Beïnvloed door bands als Phoenix, M83 en Bombay Bicycle Club en soundtracks van films uit de jaren ’80, heeft de band maar één missie: rockmuziek dansbaar maken. Het leidt tot een poppy, groovy sound, overgoten met atmosferische synths en hypnotiserende melodieën. Album Strangers (2018) is hun meest elektronische en dansbare album tot nu toe.

The Ninth Wave (UK)
In de afgelopen twee jaar heeft The Ninth Wave een behoorlijke reputatie opgebouwd als een van de meest opwindende, grensverleggende bands uit Glasgow. Karakteristiek is hoe de snel opkomende groep zo gemakkelijk lichte met donkere elementen combineert: ze zijn luid, soms dissonant, maar er is tegelijkertijd altijd een popgeluid in te herkennen. Dit is ook te horen op de eerste EP Reformation: de liedjes zijn doordrongen met invloeden van post-punk, drone en shoegaze, maar tonen op momenten ook een zachte en zoete kant.

Danny Goffey (UK)
Danny Goffey is een Britse muzikant, vooral bekend als drummer van britpopband Supergrass. Na het uit elkaar gaan van de band in 2010 startte hij een solocarrière op onder de naam Van Goffey. Ondertussen heeft hij onder zijn eigen naam Danny Goffey een eerste album uitgebracht, waarop hij zijn liefde voor new wave-acts als Talking Heads, Ian Dury, Elvis Costello en Squeeze hoorbaar terug laat komen. Zo maakte hij een van de meest sprankelende Britse albums van de laatste jaren.

Blijf op de hoogte

meld je aan en hoor als eerste over de laatste nieuwtjes en de leukste feestjes...