loading language...
do 23.03

The Mysterons: albumrelease

Support: Echo Movis, DJ's: Tien Son en Nic Mauskoviç

Live
pop noir, psychedelische rock
uitverkocht

20:00 deur open
20:30 Echo Movis
21:30 The Mysterons
dj’s Tien Son en Nic Mauskoviç

The Mysterons zijn vernoemd naar de 60’s sci-fi poppenshow Captain Scarlett And The Mysterons. Tot nu toe heeft de band twee 7-inches en een EP uitgebracht op Excelsior Recordings. Een gloednieuw album is in opkomst en wordt verwacht in februari.

The Mysterons begon als een schoolproject maar al snel speelde de band in vooraanstaande podia zoals Paradiso, en op festivals als Motel Mozaique en Lowlands.

De muziek is geïnspireerd op de soundtrack van eerdergenoemde serie, en ook op de soundtracks die 50 jaar geleden gemaakt zijn door Delia Derbyshire. Zij maakte tape loops en elektronisch gegenereerde geluiden en dat was geweldig. De onheilspellende geluiden die Derbyshire gebruikte voor haar tapes voor series zoals Doctor Who hebben duidelijk het geluid van The Mysterons beïnvloed. Portishead heeft ook nog even gerefereerd naar de serie met het openingsnummer op hun legendarische debuutalbum. Pop Noir, dat is de beste omschrijving van de muziek van The Mysterons. Portishead meets Morricone meets sci-fi. Groovy maar duister, het neemt je mee in een trip.

+Support: Echo Movis
Echo Movis is een psychedelische pop band die bestaat uit 3 jonge muzikanten. Adura Sulaiman, Sam Verbeek en Sam Van Hoogstraten laten zich inspireren door de sixties, nineties en dramatisch gedoe om hen heen.

Met DJ’s Tien Son (Jungle By Night) en Nic Mauskoviç (The Mauskovic Dance Band) op het affiche is de feestelijke albumrelease compleet.

Blijf op de hoogte

meld je aan en hoor als eerste over de laatste nieuwtjes en de leukste feestjes...