loading language...
zo 26.06

The Deslondes

+ support: Twain

Live
Folk, rock 'n' roll, blues
uitverkocht

 

The Deslondes is een band uit New Orleans, wiens rauwe, pure geluid doet denken aan een bijzondere samenwerking tussen country en zuidelijke R & B. Daarnaast een combinatie van de Texaanse singer-songwriter traditie en de Louisiana dance hall.

Hoe je hun muziek ook wilt noemen, één ding is zeker. Het heeft de transformerende kracht om clubs en podia op z’n kop te zetten. Wanneer ze in New Orleans spelen, staat de vloer gegarandeerd stampvol met dansende mensen. De danscultuur in New Orleans is ook een grote inspirator van de band.

De groep, bestaande uit Sam Doores (zang / gitaar), Riley Downing (zang / gitaar), Dan Cutler (zang / stand-up bas), Cameron Snyder (zang / percussie) en John James Tourville (pedal steel / viool), is een echt democratisch collectief. “Nog voordat we deze groep begonnen,” zegt Doores, “toen ik gewoon nog speelde met Cameron, hadden we altijd het idee dat het leuk zou zijn om in een band te spelen die bestaat uit meerdere zangers en meerdere songwriters, met elk een eigen stem en iedereen verschillende instrumenten bespeeld. Een samenwerking als collectief, die groter is dan de som der delen.

Die is er; The Deslondes. Op 26 juni staan ze in Sugarfactory.

Twain neemt het voorprogramma op zich. Dit is de band van Mat Davidson en co. Hun nummers worden omschreven als levendig en engelachtig. Met teksten die de grenzen tussen leven en dood, en geest en materie opzoeken, wil Twain de luisteraar iets nieuws en iets om over na te denken meegeven.

Open: 19:30

Twain: 20:00

The Deslondes: 21:00

Concert DJ: 22:00

Einde: 22:45

Blijf op de hoogte

meld je aan en hoor als eerste over de laatste nieuwtjes en de leukste feestjes...