loading language...
za 07.10

RCO Club Night

Met Eva-Maria Westbroek

Live
Orkest, klassiek
uitverkocht

RCO Club Night: wat houdt dat in? Twee sets klassieke kamermuziek door leden van het wereldberoemde Koninklijk Concertgebouworkest in een informele setting. Speciale gast is de Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek, dit seizoen artist in residence bij het Koninklijk Concertgebouworkest.

Op reis door Zuid-Amerika en de VS
Eva-Maria Westbroek en de musici van het Concertgebouworkest nemen je mee naar Zuid-Amerika met een tango van Astor Piazzolla en andere zwoele Argentijnse en Braziliaanse klanken. Vervolgens steken we over naar de Verenigde Staten, waar de jaren twintig herleven in Gershwins Rhapsody in Blue en swingende songs van Cole Porter en Jerome Kern.

Over het Koninklijk Concertgebouworkest:
Het Koninklijk Concertgebouworkest wordt door de internationale critici tot ‘s werelds beste orkesten gerekend. Het staat bekend om de unieke klank en stilistische flexibiliteit en werkt met de meest vooraanstaande componisten en dirigenten. Zo stonden Gustav Mahler, Richard Strauss en Igor Stravinsky meer dan eens voor het orkest. Sinds de oprichting in 1888 zijn er slechts zeven chef-dirigenten geweest: Willem Kes, Willem Mengelberg, Eduard van Beinum, Bernard Haitink, Riccardo Chailly, Mariss Jansons en – sinds september 2016 – Daniele Gatti. Hare Majesteit Koningin Máxima is beschermvrouwe. Jaarlijks worden ongeveer 250.000 concertbezoekers bereikt.

Blijf op de hoogte

meld je aan en hoor als eerste over de laatste nieuwtjes en de leukste feestjes...