loading language...
za 03.02

Other Futures: Anadolu Ekspres

iNSANLAR, BaBa Zula, Grup Ses e.a.

Live
Turkse psychedelica, disco en house
uitverkocht

OTHER FUTURES PRESENTS // ANADOLU EKSPRES
met BaBa Zula, iNSANLAR en Grup Ses: psychedelische disco & future house

Let’s dance ourselves into other futures’ tijdens de tweede dag van het festival in Melkweg en Sugarfactory. Vanaf 21:00 start het spannende nachtprogramma in Sugarfactory met iNSANLAR, een band uit Istanbul met een variabele line-up, opgericht door DJ Barış K en saz-speler Cem Yıldız. BaBa Zula serveert op hun beurt psychedelische folk uit hetzelfde Istanbul, waarbij traditie gemixt word met electronica en reggae. Anadolu Ekspres laat ons dansen tot in de late uren met Turkse folk, Persische psych, Anatolische disco and futuristische Turkse visuele cultuur.

LINE UP // iNSANLAR, BaBa Zula & Anadolu Ekspres // Grup Ses (TR), Osdorp Tapes, Haylayf DJ & D.J. Klapsalon
————————————————————–
iNSANLAR – iNSANLAR is eigenlijk een collectief, maar de basis bestaat uit percussionist Sinan Tansal and drummer Alican Tezer. Ze mixen Anatolische pop, slo-mo disco, acid, dub, psychedelia en punk met verzen van de 17e eeuwse Turkse dichter Kul Nesîmî en spirituele concepten uit het Sufisme.

BaBa Zula – BaBa ZuLa staat voor psychedelische muziek uit Istanbul die traditie mixt met elektronica en reggae. Het hoge geluid van de elektrische saz, een snaarinstrument, is typerend voor de band, naast de darboeka trommel, de klarinet uit de gypsy jazz en houten lepels, die teruggaan op sjamanistische rituelen. De optredens van BaBa ZuLa zijn audiovisuele spektakels in een theatrale setting waarin, (buik)dansen, kostuums, en poëzie een rol spelen en live wordt getekend.

Grup Ses is een producer en DJ uit Istanbul die het #AwesomeTapesFromTurkey-project is gestart. Hij verzamelt alle soorten obscure Turkse cassettes uit de jaren 80 en 90 die hij op Other Futures zal laten horen tijdens zijn allereerste tape-only set, vol met obscure new-beat, rap, electro en disco.

OVER OTHER FUTURES FESTIVAL //
Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 februari staan de Melkweg en Sugarfactory volledig in het teken van sciencefiction. Other Futures is het eerste niet-westerse sciencefictionfestival ter wereld met een zeer divers programma vol films, anime & manga, literatuur, beeldende kunst, muziek, multimedia performances, storytelling, spoken word, masterclasses, lezingen en debatten. In de eerste editie van Other Futures komen denkbeelden en werk van niet-westerse makers en denkers over de toekomst aan bod: een verkenning van inspirerend, geestig en in het westen tot nu toe onbekend werk.

www.otherfutures.nl

TICKET INFO //
Het programma in Sugarfactory is toegankelijk voor Other Futures passe-partout en dagtickethouders (ook geldig in Melkweg). Wil je een apart kaartje kopen voor de avond en nacht in Sugarfactory? Dit zijn je opties:

Geldig van 21:00 – 06:00 (als je BaBa Zula en iNSANLAR wil zien)
Avond- & nachtticket earlybird – tot 22 dec: € 19,- (incl. servicekosten) – UITVERKOCHT
Avond- & nachtticket vvk/deur – na 22 dec: € 21,50 (incl. servicekosten)

Geldig van 00:00 – 06:00
Clubnachtticket earlybird – t/m 22 dec: € 14,- (incl. servicekosten) – UITVERKOCHT
clubnachtticket vvk/deur – na 22 dec: € 16,50 (incl. servicekosten)

 

Blijf op de hoogte

meld je aan en hoor als eerste over de laatste nieuwtjes en de leukste feestjes...