loading language...
vr 17.11

Julian Velard (US)

Live
singer-songwriter, pop
tickets

Op vrijdag 17 november keert Julian Velard terug naar de Sugarfactory, om zijn prachtige, theatrale pianopop live ten gehore te brengen. Hij maakt luchtige, toegankelijke popmuziek waar allerlei thema’s aan bod komen, maar waarbij de stad New York altijd zijn grootste inspiratie bron blijft.

Bij Julian speelt met de stereotyperende piano-pop deuntjes en geeft er een verfrissende, stijlvolle -21e eeuw draai- aan. Denk aan Harry Connick Jr met de zwier van een Brooklyn hipster, die je herinnert aan Stephen Sondheim of Randy Newman op hun hoogtepunt. Julian werd in Engeland alweer bijna een decennium geleden getekend door een enorm Brits platenlabel, na alle lof vanuit The Guardian, Time Out London en The Sunday Times. In Nederland heeft hij een echte cultstatus bereikt, waar hij dan ook regelmatig terugkeert om zijn muziek live en op de radio ten gehore te brengen.

Op Internationaal level, toerde Julian onder anderen samen met Jamie Cullum, Paul Carrack en Amy MacDonald. Zijn muziekstijl en komische timing heeft er voor gezorgd dat hij een vaste waarde werd bij The Howard Stern Show en NPR’s Ask Me Another. In totaal bracht hij 4 albums uit van origineel materiaal, waarvan de vijfde gepland staat om uit te komen in juni.


            

Blijf op de hoogte

meld je aan en hoor als eerste over de laatste nieuwtjes en de leukste feestjes...