loading language...
zo 19.11

Het Zesde Metaal (BE) + Figgie

Live
Vlaamse pop/rock
uitverkocht

Tijdschema:
> 19:30 deuren open
> 20:00 Figgie
> 21:00 Het Zesde Metaal

West-Vlaams is de moedertaal van frontman en stuwende kracht Wannes Cappelle. Wát hij met die taal doet, maakt van Het Zesde Metaal een groep die het verschil maakt. Cappelles teksten blinken uit qua spitsvondige, welgemikte poëzie, en ook live blijkt hij tussen de nummers door een rasverteller. Voeg daarbij een toegankelijke maar moeilijk vast te pinnen sound toe en Het Zesde Metaal oogst op zijn minst verwondering en op zijn best bewondering.

Op Calais, het vierde album van Het Zesde Metaal (uitgekomen in november 2016) fileert Cappelle de mens, staat hij stil bij dingen waar niemand anders bij stil staat en legt hij de onvermijdelijke tragiek van de wereld en de liefde bloot. Zonder daarbij ooit te pretenderen dat hij antwoorden in pacht heeft. Zo kruipen het album en de liedjes met verve onder je huid.
> Klik hier om te luisteren

Support: Figgie
Figgie is een indierockband onder leiding van Paul Scheenstra. Alternatieve muziek met ritmisch gelaagde songs en Nederlandse teksten over Vincent, Nathalie, Matthijs, zwemmen, zoeken, kunnen en blijven. Inspiratie wordt gehaald uit bands als Porches, Unkown Mortal Orchestra en Foals.
> Klik hier om te luisteren

Blijf op de hoogte

meld je aan en hoor als eerste over de laatste nieuwtjes en de leukste feestjes...