loading language...
ma 18.09

Hein Cooper (AU) + Birthh (IT)

Live
Indie, pop
uitverkocht

Tijdschema
20:00 deuren open
20:30 Birthh
21:30 Hein Cooper

”Alles begint met een gitaar en een loop-pedaal”.

Een jaar over de wereld toeren en het daardoor verder ontwikkelen van zijn talent verder, begint de Australische singer-songwriter Hein Cooper het jaar 2016 met het uitbrengen van zijn nieuwe album, ”The Art Of Escape”.

Het album bouwt verder uit om zijn EP debuut in 2015 (Indica Records), wat al zeer goed werkte als teaser voor het album. Samen met Marcus Paquin werd het album geproduceerd, die voorheen al samenwerkte met Arcade Fire en The National. Hein Cooper is Marcus erg dankbaar voor zijn rol in de plaat, ”het was echt een hechte samenwerking, waarbij zijn ideeën de nummers nog meer opbouwden in hun geheel”. Samen namen ze dan ook het hele album op, waarbij ze alle instrumenten die je terug hoort zelf bespeelden. Met uitzondering van drums (Dominic O’Neil) en toegevoegde vocalen van Laurel Sprengelmeyer en Thelma Plum.

Fans van Hein Cooper’s liveshows weten dat hij ervan houdt om in- en tijdens zijn nummers te experimenteren, en de unieke mix van indie en pop muziek te creëren. Daarbij komen zijn herkenbare stem, emotionele teksten en karakteristieke manier van gitaarspel uitstekend te pas.

Kom vooral een kijkje nemen en word meegezogen in zijn prachtige live optreden, op 18 september in de Sugarfactory.

Support: BIRTHH (IT)
BIRTHH is het project van de twintigjarige Alice Bisi uit Florence. Sinds het uitkomen van het debuut ‘Born in the Woods’ vorig jaar speelden zij en haar band vele shows, onder andere op SXSW en Eurosonic. In haar muziek combineert de songwriter de sensitiviteit van folk met verfijnde elektronische arrangementen. Wat het meest opvalt zijn haar intense stem en vocale harmonieën, die de liedjes naar epische, gospel-achtige hoogtepunten brengen en daarmee direct weten te raken.
> Luister hier

Blijf op de hoogte

meld je aan en hoor als eerste over de laatste nieuwtjes en de leukste feestjes...