loading language...
ma 24.04

ELS // Electronic Live Sessions

tempodooloo, LY Foulidis, Jasper Pol

Live
Synthpop, ambient, house
uitverkocht
Een setup met synthesizers, keyboards, MIDI-controllers, drummachines en samplers, je ziet het steeds meer op het podium. Elektronische live acts nemen een steeds belangrijkere plek in binnen de line-ups van het festivallandschap dat Nederland rijk is.
Deze lente bieden we je ELS, een nieuw concept dat nieuwe elektronische live acts het welverdiende podium geeft en hun muziek centraal zet. Verwacht live gritty grime, trippy ambient, funky techno, deep emotional house, LO-FI, experimental beats, electro, synthpop, bleeps en bloops…
Met drie edities warmt ELS je op voor de zomer met de meest vooruitstrevende muziek en performances in de intiemste zaal van Amsterdam.

Tempodooloo (live)
tempodooloo is het elektronische muziek project van Thijs Bastiaans, drummer bij o.a. Femme Vanille. Hij debuteerde afgelopen Amsterdam Dance Event met een uur lange geïmproviseerde set. In die setting is hij het meest op zijn gemak. Door realtime componeren en musiceren maakt hij on-the-spot trippy soundscapes, dansbare techno of diepe emotionele house.

LY Foulidis (live)
LY Foulidis is Denis Wouters met zijn muzikale machines. Foulidis is een elektronische ontdekkingsreiziger, dansend in de ruimte tussen het menselijke en het mechanische. In zijn huidige werk experimenteert hij met general midi-geluiden – goedkope digitale samples van gestandaardiseerde instrumenten. Foulidis klinkt quirky (zijn manager dwong hem het q-woord te gebruiken), smerig en lichtelijk ongemakkelijk. Hij zou het op prijs stellen als je op zijn liedjes danst. In juni zal zijn debuut-EP op SORRY gereleaset worden.

 
Jasper Pol(DJ set)
Jasper Pol komt als DJ pas net om de hoek kijken. Al is hij al jaren bezig met muziek en heeft zich ontwikkeld binnen vele genres. Als er maar emotie in zit. Die emotie ziet hij vaak terug als de zon opkomt aan het einde van een clubnacht. Zijn inspiratie haalt hij uit dat meest magische momenten op de dansvloer. Wanneer de DJ nog draait en de dansers blijven dansen in het opkomende zonlicht. Tijdens zijn sets overspoelt Pol je met zijn brede smaak in zijn favoriete genre – house. Stilstaan tussen de live-sets door? Dacht het niet.

De laatste naam wordt later bekend, houd het Facebook evenement in de gaten voor meer informatie!

Blijf op de hoogte

meld je aan en hoor als eerste over de laatste nieuwtjes en de leukste feestjes...