loading language...
wo 24.01

Adrian Crowley (IE) + Nadine Khouri

Locatie: De Waalse Kerk

Live
Folk, singer-songwriter
tickets

Voor liefhebbers van: Bill Callahan, Nick Cave, Sun Kil Moon

Adrian Crowley brengt dit jaar alweer zijn achtste album uit waarvoor hij samenwerkte met Amerikaanse producer Thomas Bartlett (Sufjan Stevens, Martha Wainwright, The Magnetic Fields). Bijzonder aan Dark Eyed Messenger is de afwezigheid van gitaar, het instrument waar Crowley nou juist het meest mee geassocieerd wordt. Het geeft een bijzonder effect. Verontrustend, troostend en dissonant waar je het niet verwacht: een indrukwekkende plaat die in een locatie als De Waalse Kerk prachtig tot zijn recht zal komen.

Nadine Khouri‘s debuut album ‘The Salted Air’ werd geproduceerd door John Parish (o.a. PJ Harvey) wat resulteerde in een prachtig, mysterieuze bezwerende plaat. De in Beirut geboren, in Londen woonachtige multi-instrumentaliste maakt minimalistische folkpop die doet denken aan Nick Cave en Patti Smith met hier en daar een herinnering aan haar Arabische roots.

Let op: dit concert vindt plaats in De Waalse Kerk. Deze locatie fungeert naast haar kerkelijke functie ook als sfeervol en intiem concertpodium.

Adres De Waalse Kerk
Walenpleintje 159
1012 JZ Amsterdam

Blijf op de hoogte

meld je aan en hoor als eerste over de laatste nieuwtjes en de leukste feestjes...